Recept Venoušův nakládaný hermelín

(Hodnoceno 4x) pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Venoušův nakládaný hermelín

Postup

Hermelíny podélně nakrájíme na poloviny a všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utře­ným česnekem se solí a papri­kou a zase tyto půlky spolu spo­jíme (přitiskneme na sebe) a ješ­tě rozkrojíme na půlky příčně. Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice (misky) spolu s bobkovými listy, novým kořením a pepřem (případně s hořčičným semínkem). Fefero­ny nakrájíme na proužky (čerstvé papriky nakrájíme na tenká koleč­ka), cibuli také na běžné kroužky a střídavě je také klademe do misky mezi hermelíny a na ně. Zalijeme olejem, uzavřeme víč­kem nebo alobalem a necháme v chladnu 5-7 dní stát. Používáme jako součást studené mísy, krajově jako příloh k masovým pokrmům. Výborn je tato chutovka nakrájená na malé trojúhelníčky se zapíchnutým párátkem podávaná na talířku. Na oleji z nálevu můžeme zkusit udělat topinky.

Recept je z kategorií: Nakládaný hermelín

Nahlásit recept

  • 107754x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3-4 hermelíny
  • 1-2 i větší ci­bule (výborné jsou červené)
  • 1-2 nakládané feferony (nebo 1-2 ostřejší papriky)
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 bob­kové listy
  • 15 -20 kuliček pep­ře
  • 4-5 kuliček nového koření
  • sůl
  • 2-4 stroužky česneku (podle množství sýra)
  • olej, dává se i 1 lžička hořčičného semínka
  • sklenice nebo užší miska.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cyberbee 28.12.15 15:40

Tak jsem zkusila tento recept pro hosty na Silvestra. Vypadá to pěkně, jen se bojím, aby mi zas neujela ruka s pálivostí, mám plechovou pusu :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Svenja 15.4.13 21:18

Vydržela jsem šest dní. Je to úžasné!!

Odkaz na uvaření

Makyšák 2.9.12 10:33

Prostě mňamka!!! :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

j.budar 6.12.11 21:14

opravdu je to mlsota,normalně hermelín nemusím,ale takto naložený je dobrý

Odkaz na uvaření

vendaboy 9.12.10 19:00

vinikající a ostatním dopiručuji.

Diskuse k receptu Venoušův nakládaný hermelín

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Venoušův nakládaný hermelín

j.budar
1 příspěvek 6.12.11 21:14

opravdu je to mlsota,normalně hermelín nemusím,ale takto naložený je dobrý

boubelka18
6 příspěvků 6.1.11 13:47

Zní to zajímavě. Hermelín znám jen obalovaný a nakládaný v ochuceném oleji, tak uvidím - vyzkouším to :think:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.12.10 13:42

gmp.............kultivovana , vecna, vtipna , inteligentni i erudovana, lec pro ducha mdleho a zmrzlou makrelu nic nerikajici poznamka ! :lol: :potlesk:

Příspěvek upraven 11.12.10 v 13:43

gmp
1603 příspěvků 11.12.10 13:12

Začínám to chápat. Když wi-fi tak vinikající, když kino tak kinout…
Chrám i tvrz zde v rozvalinách leží… :roll: :roll:

vendaboy
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.12.10 19:00

vinikající a ostatním dopiručuji.

radekmat
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Venoušův nakládaný hermelín

Vynikající!!! Komu jsem nabídl, každý se jen oblizoval

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz