Recept Venkovský chléb

(Hodnoceno 1x) Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Venkovský chléb

Postup

Všechny suroviny dáme do pečící nádoby, začneme vodou a droždí dáme až nakonec, zapneme program " TĚSTO ". Po ukončení programu těsto vyklopíme a hněteme asi 2 -3 minuty. 1/4 těsta oddělíme. Ze zbytku vytvoříme kouli a dbáme aby záhyby byly uprostřed. Kouli přeneseme na vymazaný plech a tlakem dlaně ji zploštíme. Opakujeme i s menším kusem. Oba necháme kynout na teplém místě asi 20 min. Menší díl opatrně posadíme na větší a palcem uděláme do obou kusů důlek až dospodu. Opět necháme asi 20 min kynout. Chleba potřeme vodou a posypeme kmínem a hrubou solí. Troubu předehřejeme na 220°C, poté snížíme na 190°C a chleba pečeme asi 30 min dokřupava. V nejvyšším místě zkusíme propíchnout chleba špejlí, pokud se těsto nelepí, chléb vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Autorka receptu garantuje trvanlivost chleba 4 - 5 dní, toto nemám vyzkoušené, u nás nepřežil nikdy více jak dva dny. Je vynikající v obou variantách : pouze s hladkou moukou - pak je bílý a chutná asi jako veka, nebo i s celozrnnou moukou - pak chutná jako klasický kmínový.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 28.03.07 vloženo
  • 9311x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod + 35 min p

Ingredience

  • 1 hrnek vody
  • 3 1/2 hrnku hl. mouky, 1 hrnek lze nahradit moukou celozrnnou
  • 1 1/2 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 1 1/2 ČL instantního droždí
  • hrnky jsou o obsahu 250 ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.3.13 15:30

Zkouším teď různá chlebová těsta a toto také dopadlo na jedničku.
Použila jsem směs hladké a celozrnné mouky a přidala lžíci octa. Je moc dobrý.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Venkovský chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Venkovský chléb

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Venkovský chléb

Ten recept se mi moc líbí, právě tím, že je na hrnky a nemusí se tahat váha. Mám jedno vylepšení (že abych nebyla jako gertrud :-), do těsta na chleba (pokud se dělá ten s tmavší moukou) je opravdu dobré přidat 1-2 lžíce obyčejného octa. Chutná pak „chlebovitěji“.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz