Recept Venkovský chléb

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Venkovský chléb

Postup

Všechny suroviny dáme do pečící nádoby, začneme vodou a droždí dáme až nakonec, zapneme program " TĚSTO ". Po ukončení programu těsto vyklopíme a hněteme asi 2 -3 minuty. 1/4 těsta oddělíme. Ze zbytku vytvoříme kouli a dbáme aby záhyby byly uprostřed. Kouli přeneseme na vymazaný plech a tlakem dlaně ji zploštíme. Opakujeme i s menším kusem. Oba necháme kynout na teplém místě asi 20 min. Menší díl opatrně posadíme na větší a palcem uděláme do obou kusů důlek až dospodu. Opět necháme asi 20 min kynout. Chleba potřeme vodou a posypeme kmínem a hrubou solí. Troubu předehřejeme na 220°C, poté snížíme na 190°C a chleba pečeme asi 30 min dokřupava. V nejvyšším místě zkusíme propíchnout chleba špejlí, pokud se těsto nelepí, chléb vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Autorka receptu garantuje trvanlivost chleba 4 - 5 dní, toto nemám vyzkoušené, u nás nepřežil nikdy více jak dva dny. Je vynikající v obou variantách : pouze s hladkou moukou - pak je bílý a chutná asi jako veka, nebo i s celozrnnou moukou - pak chutná jako klasický kmínový.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 28.03.07 vloženo
  • 7597x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod + 35 min p

Ingredience

  • 1 hrnek vody
  • 3 1/2 hrnku hl. mouky, 1 hrnek lze nahradit moukou celozrnnou
  • 1 1/2 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 1 1/2 ČL instantního droždí
  • hrnky jsou o obsahu 250 ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.3.13 15:30

Zkouším teď různá chlebová těsta a toto také dopadlo na jedničku.
Použila jsem směs hladké a celozrnné mouky a přidala lžíci octa. Je moc dobrý.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Venkovský chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Venkovský chléb

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Venkovský chléb

Ten recept se mi moc líbí, právě tím, že je na hrnky a nemusí se tahat váha. Mám jedno vylepšení (že abych nebyla jako gertrud :-), do těsta na chleba (pokud se dělá ten s tmavší moukou) je opravdu dobré přidat 1-2 lžíce obyčejného octa. Chutná pak „chlebovitěji“.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz