Recept Venkovský chléb

(Hodnoceno 1x) Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Venkovský chléb

Postup

Všechny suroviny dáme do pečící nádoby, začneme vodou a droždí dáme až nakonec, zapneme program " TĚSTO ". Po ukončení programu těsto vyklopíme a hněteme asi 2 -3 minuty. 1/4 těsta oddělíme. Ze zbytku vytvoříme kouli a dbáme aby záhyby byly uprostřed. Kouli přeneseme na vymazaný plech a tlakem dlaně ji zploštíme. Opakujeme i s menším kusem. Oba necháme kynout na teplém místě asi 20 min. Menší díl opatrně posadíme na větší a palcem uděláme do obou kusů důlek až dospodu. Opět necháme asi 20 min kynout. Chleba potřeme vodou a posypeme kmínem a hrubou solí. Troubu předehřejeme na 220°C, poté snížíme na 190°C a chleba pečeme asi 30 min dokřupava. V nejvyšším místě zkusíme propíchnout chleba špejlí, pokud se těsto nelepí, chléb vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Autorka receptu garantuje trvanlivost chleba 4 - 5 dní, toto nemám vyzkoušené, u nás nepřežil nikdy více jak dva dny. Je vynikající v obou variantách : pouze s hladkou moukou - pak je bílý a chutná asi jako veka, nebo i s celozrnnou moukou - pak chutná jako klasický kmínový.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 28.03.07 vloženo
  • 8726x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod + 35 min p

Ingredience

  • 1 hrnek vody
  • 3 1/2 hrnku hl. mouky, 1 hrnek lze nahradit moukou celozrnnou
  • 1 1/2 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 1 1/2 ČL instantního droždí
  • hrnky jsou o obsahu 250 ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.3.13 15:30

Zkouším teď různá chlebová těsta a toto také dopadlo na jedničku.
Použila jsem směs hladké a celozrnné mouky a přidala lžíci octa. Je moc dobrý.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Venkovský chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Venkovský chléb

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Venkovský chléb

Ten recept se mi moc líbí, právě tím, že je na hrnky a nemusí se tahat váha. Mám jedno vylepšení (že abych nebyla jako gertrud :-), do těsta na chleba (pokud se dělá ten s tmavší moukou) je opravdu dobré přidat 1-2 lžíce obyčejného octa. Chutná pak „chlebovitěji“.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz