Recept Venkovská králičí pečeně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omytého králíka rozporcujeme na porce kolem 100-130 g a na 1 den naložíme do 1 litru podmáslí. Přidáme dva bobkové listy, tymián, mletý pepř. Přikryjeme a dáme do chladničky do druhého dne odležet. Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme dobře okapat. Do pekáče vložíme nakrájený špek, přidáme sádlo nebo rozpuštěný umělý tuk a na tomto osmažíme dvě cibule nakrájené na větší kostičky. Přidáme marinované maso a ještě chvíli vše společně opražíme. Zalijeme horkou vodu, osolíme a přidáme podle potřeby procezenou marinádu. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Pokud je maso měkké přidáme dvě na kostičky nakrájené kořeněné okurky a 1 KL kapary. Omáčku zahustíme strouhaným tmavým chlebem. Ještě chvíli necháme pod pokličkou v troubě spojit. Dochutíme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 20.06.07 vloženo
  • 20387x zobrazeno

Ingredience

  • 1 králík - pěkně vykrmený, vnitřnosti a hrudní koš použijeme na polévku
  • 1 l podmáslí
  • 2 bobkové listy
  • větší špetku tymiánu
  • mletý černý pepř
  • 50 g špeku
  • sádlo nebo umělý tuk
  • 2 cibule
  • sůl
  • 2 kořeněné kyselé okurky
  • 1 KL s kopečkem kapary
  • 2 krajíčky strouhaného tmavého usušeného chleba.

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, červená řepa, okurky a kdo co rád.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Venkovská králičí pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Venkovská králičí pečeně

majofan
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyskúšané

No tak som to dnes vyskúšala.Už mi išla aj rúra,lebo takmer 2 dni sme boli bez prúdu,kvôli búrkam a vetrom a…koncu sveta na ti doby.Chuťovo je to dobré,len to králičie sa mi zdalo trochu mdlé,asi som niečo neurobila dobre v marináde.Ale ináč môžem odporúčať.Urobila som k nim zemiakové knedlíky(na hambu sveta tie z prášku,lebo v pivnici som nenašla už žiadne staré zemiaky a z nových by to asi nedopadlo dobre)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Venkovská králičí pečeně

To opravdu vypadá dobře. Ušáka sice nemám a než ho seženu , tak to zkusím s kuřetem bez kůže. Zajímá mě ta omáčka z podmáslí. Do omáček používám zakysanou smetanu, tak by to mohlo být podobné. Podmáslí jsem nikdy nevařila. To právě piju vychlazené :-) Nesrazí se to ?.. Ale, vlastně se dělá i podmáslová polévka, tak asi ne.:-))

majofan
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Venkovská králičí pečeně

Vyzerá to zaujímavo .Cestou domov z práce kúpim kefír a jeden „ušatý“z chlievika si pôjde do tej kefírovej marinády po vyzlečení kožúška dnes večer ľahnúť.Len neviem,ako nastrúham ten čierny chlieb.To je tmavý alebo ražný?Alebo nedajbože niečo špeciálne?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz