Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Gurman666 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Věnečky s pálené hmoty plněné lehkým máslovým krémem
Těsto:Do vody dáme olej,sůl a dáme vařit, přidáme s trouby nahřatou moku a v mísíme do vody, v mícháme v těsto, do těsta přidáme vejce a vymicháme..
Hotové těsto vstřikujeme s cukrář.sáčku (s nástavcem 8 -
s nerovnou špičkou!-vlnkovatá) na plech střeně veliké kruhy.. bez
výplňě středu!
Plech pokropíme lehce stud.vodou(pro lepší naskočení věnců)
Pečeme při 160-180°C 15-20minut.. (jakmile vyskočí a růžoví vršek)
Po vychlazení u prostřed rozřízneme .. Pak plníme LMK , Vrch potřeme fondánovou polevou(rozpuštěný fondán tepl. kolem 50-60°C - pomalu), prstem lehce otřeme aby, šly vidět vlnky na vrchu..
LMK: Vodu a suš.mléko smícháme do hromady(nebo rovnou mléko) , rozdělíme na vetší a menší část.. větší dáme vařit a menší rozmícháme s pudinkem, začneli vřít přilijeme pudink(do něho přimícháme žloutek) a vaříme za stálého míchání 3 minuty, po uvaření ihned rozprostřeme na plech a zasypeme vanilínovým cukrem(proto aby se nedělali škraloupy - vytvoří se jakoby cukrová voda tu zde nechat!), po vychladnutí dáme do mísy a šleháme s máslem (přidáváme po částech) před došleháním přidáme rumové aroma. Pak plníme spodní část věnečku 6-7 vel. trubičkou (normální ne vlnkováta!)
Recept je z kategorií: Cukroví stříkané
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění