Recept Věnečky -mňamky vvýborné
venyse03 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vodu uvaříme s olejem a solí,do vařícího vmícháme mouku a dobře promícháme. Necháme vychladit.Pak dáme do šlehače,hnětacími metlami dobře propracujeme těsto,a po jednom přidáváme celá vejce a vyhnětem hladké těsto. Stříkáme na vymazaný plech.A pečeme v troubě na 180stupnňů. Studené dáme přes noc do igelitového sáčku,pak rozřežem a plníme krémem. Pocukrujem,nebo potřem polevou. krém : V mléce uvaříme pudink.prášek a do téměř studeného zašleháme po částech máslo, moučkový a vanilk.cukr a rum a vymícháme do hladka.
Recept je z kategorií: Zákusky
- 15.11.04 vloženo
- 10347x zobrazeno
Čas přípravy
- 40min.
Počet porcí
- 3 porce
Ingredience
- těsto: 190g hladké mouky speciál
- 1/4l vody
- 170g oleje
- špetku soli
- 4 vejce
- cukr na posypání,nebo polevu
- krém: 1l mléka
- 3 balíčky pudink.prášku vanilk.
- 300g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce rumu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Věnečky -mňamky vvýborné
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Věnečky -mňamky vvýborné
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes jsem vyzkoušela Tvoje věnečky. Upekly se pěkně, není jich tolik, jako z mého receptu /80 kousků/, těsto se více lepí. Neuvádíš kolik se dává másla, dala jsem 1 celé, ale na to množství pudinku se mi krém trochu zdrcnul. Někdy dělávám nadstavovaný krém do věnečků z 1 másla, 20dkg cukru a dávám 1/2l mléka na dva pudingy+ 2 vanilkové cukry. Asi jsem někde udělala chybu.
5 příspěvků 25.1.09 03:43
jasně že zvlhnou,ale dělám to tak,že pudink tam dám až než je dávám na stůl a pak jsou skvělé.Jo a je lepší je trošku více upéci.Pak opravdu nezvlhnou tak moc.
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Zkus také moje věnečky. Mám zkušenost, že pokud jsem dala pudink, byly na druhý den vlhké. Podle mého receptu- nezvlhnou a můžeš si je dát do mražáku, podle příležitosti vytáhnout, posypat cukrem a jsou jako čerstvě upečené
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Venousi, obcas delam venecky, ale moc se mi nedari je skladovat. Druhy den jsou takove…, no rozhodne nejsou krehke a krupave. Ty pises uskladnit v igelitaku, nejsou potom zvlhle? Jestli nejsou, tak delem neco spatne, ted me nepada, jestli by nestacilo je trosku vice propeci?
Zdravim a veneckum mnam mnam .
41 příspěvků 25.1.09 03:43
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsou fakt výborné a vychází to tak na 3 plechy.