Recept Velký zeleninový salát

blamamka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelený salát rozebereme na listy, opereme pod vodou a necháme okapat. Vyložíme jím dno velké mísy, přidáme omyté a na nudličky nakrájené čínské zelí, na kolečka nakrájené ředkvičky a rajčátka. Okurku s mrkvemi omyjeme a podélně nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Zeleninu nasypeme do mísy, přidáme kukuřici a zlehka promícháme. V misce rozšleháme cukr, ocet, citronovou šťávu, sůl, pepř, oregáno a asi 10 lžic vody. Přidáme olivový olej a česnek. Připraveným dresinkem přelijeme salát a povrch posypeme bazalkou.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 27.11.06 vloženo
  • 3394x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zelený salát
  • 1 malé čínské zelí
  • 1 svazek ředkviček
  • 250 g malých rajčátek
  • 1 salátová okurka
  • 2 velké mrkve
  • 100 g sterilované kukuřice
  • nasekaná čerstvá bazalka.
  • Dresink:
  • 3 lžice cukru
  • 2 lžice vinného octa
  • 1 citrón
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 utřený stroužek česneku
  • sůl, drcený pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velký zeleninový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz