Recept Velkopáteční bochánek (neobvyklý kmínový) z jihozápadní Anglie

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V teplé vodě rozpustíme droždí. Necháme stát 5 minut. V zadělávací míse smícháme 2 šálky mouky, cukr, sůl, máslo a kmín. Důkladně promícháme. Do mísy přimícháme rozpuštěné droždí a postupně přisypáváme zbývající mouku, do zformování hladkého těsta. Rukama na lehce pomoučeném vále těsto hněteme po dobu přibližně 10 minut. Těsto přendáme do máslem vymazané mísy a otáčíme s ním, aby bylo pomaštěné. Překryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout, asi jednu hodinu. Těsto po vykynutí vyklopíme a vytvarujeme z něho velký kulatý bochánek. Dáme na tukem vymazaný plech. Povrch těsta potřeme mlékem. Překryjeme a necháme dál kynout – asi 45 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C *(400 °F)* a pečeme 40-50 minut. Po upečení necháme vychladit na kuchyňské mřížce. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007) - Recept z Festive Bread Book by Kathy Cutler. .

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 2171x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 PL aktivního suchého droždí
  • 1 šálek teplé vody, *(40-50 °C = 105-115 °F)*
  • 4-4 1/2 šálku mouky
  • 3 PL cukru
  • 1 KL soli
  • 2 PL nesoleného změklého másla
  • 2 KL kmínu
  • mléko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velkopáteční bochánek (neobvyklý kmínový) z jihozápadní Anglie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz