Recept Velkolepé řecké fazole

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit fazole do druhého dne do vody (nebo alespoň na 4 hodiny). Slít fazole, vložit je do hrnce a zalít je dostatečným množstvím studené vody. Na prudkém ohni je přivést do varu. Snížit teplotu a dusit je nepřikryté po 30-35min. do měkka. Slít je. Mezi tím si usmažit cibuli a později česnek na rozehřátém oleji dozlatova, asi 4-5min. Zamíchat dovnitř celer, mrkev, tymián, bobkový list, oregano, chili, rajčata, vodu, med, sůl a pepř. Přivést do varu, přikrýt a dusit po 1 hodinu, až je omáčka trochu zhoustlá a zelenina měkká. Mezi tím předehřát troubu na 190°C. Vložit vše do zapékací misky, nebo pekáčku a péct po 20-25min. nebo až je směs hustá a bublající. Před podáváním vyjmout snítky tymiánu a bobkové listy. Podávat horké třeba s ¨Jehněčí pečené s milionem stroužků česneku z Řecka¨ (recept je na Labužníku).

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 22.11.03 vloženo
  • 12884x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500ml suchých bílých, nebo červených razolí (fazol měsíční, vlašské fazole atd.)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule na jemno nakrájená
  • 4 velké stroužky česneku, podélce nakrájené na proužky
  • 4 stonky řepíkatého celeru nakrájeného na kostky
  • 4 mrkve nakrájené na kostky
  • několik snítek tymiánu, nebo sušený
  • 2 bobkové listy
  • velká špetka sušeného oregána, nejlépe řeckého
  • 1/2 malé sušené chili papričky, nebo feferonky rozdrcené
  • asi 400ml posekaných konzervovaných rajčat i s jejich tekutinou, nebo čerstvých na kosky nakrájených
  • 250ml vody
  • 2 lžíce medu
  • hrubá sůl a čerstvě rozdrcený černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velkolepé řecké fazole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Velkolepé řecké fazole

babi
6360 příspěvků 17.02.11 19:11

Labarunko, omlouvam se, ze odpovidam az dnes. Zlobi me napojeni na Labu. Take se Ti omlouvam za nenapsany cesnek a mrkev v postupu receptu, coz jsem jiz opravila. Melas naprostou pravdu, patrily k ostatni zelenine :-)
Mockrat Ti dekuji za odzkouseni receptu a jsem rada ze se se Ti libi…

Labarunka
20 příspěvků 16.02.11 15:00

Vyborna basta i jen tak s chlebem. Ale kde se v postupu podely mrkev a cesnek :-) Zamichala jsem to do smesi se vsim ostatnim, predpokladam, ze to tak ma byt. Dekuju za pekny recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz