Recept Velkolepé řecké fazole

babi Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Namočit fazole do druhého dne do vody (nebo alespoň na 4 hodiny). Slít fazole, vložit je do hrnce a zalít je dostatečným množstvím studené vody. Na prudkém ohni je přivést do varu. Snížit teplotu a dusit je nepřikryté po 30-35min. do měkka. Slít je. Mezi tím si usmažit cibuli a později česnek na rozehřátém oleji dozlatova, asi 4-5min. Zamíchat dovnitř celer, mrkev, tymián, bobkový list, oregano, chili, rajčata, vodu, med, sůl a pepř. Přivést do varu, přikrýt a dusit po 1 hodinu, až je omáčka trochu zhoustlá a zelenina měkká. Mezi tím předehřát troubu na 190°C. Vložit vše do zapékací misky, nebo pekáčku a péct po 20-25min. nebo až je směs hustá a bublající. Před podáváním vyjmout snítky tymiánu a bobkové listy. Podávat horké třeba s ¨Jehněčí pečené s milionem stroužků česneku z Řecka¨ (recept je na Labužníku).

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 22.11.03 vloženo
  • 13941x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 500ml suchých bílých, nebo červených razolí (fazol měsíční, vlašské fazole atd.)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule na jemno nakrájená
  • 4 velké stroužky česneku, podélce nakrájené na proužky
  • 4 stonky řepíkatého celeru nakrájeného na kostky
  • 4 mrkve nakrájené na kostky
  • několik snítek tymiánu, nebo sušený
  • 2 bobkové listy
  • velká špetka sušeného oregána, nejlépe řeckého
  • 1/2 malé sušené chili papričky, nebo feferonky rozdrcené
  • asi 400ml posekaných konzervovaných rajčat i s jejich tekutinou, nebo čerstvých na kosky nakrájených
  • 250ml vody
  • 2 lžíce medu
  • hrubá sůl a čerstvě rozdrcený černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velkolepé řecké fazole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Velkolepé řecké fazole

babi
6360 příspěvků 17.2.11 19:11

Labarunko, omlouvam se, ze odpovidam az dnes. Zlobi me napojeni na Labu. Take se Ti omlouvam za nenapsany cesnek a mrkev v postupu receptu, coz jsem jiz opravila. Melas naprostou pravdu, patrily k ostatni zelenine :-)
Mockrat Ti dekuji za odzkouseni receptu a jsem rada ze se se Ti libi…

Labarunka
20 příspěvků 16.2.11 15:00

Vyborna basta i jen tak s chlebem. Ale kde se v postupu podely mrkev a cesnek :-) Zamichala jsem to do smesi se vsim ostatnim, predpokladam, ze to tak ma byt. Dekuju za pekny recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz