Recept Velikonoční věnečky

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvaroh rozšleháme s mlékem, olejem, máslem, vejcem, cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku smícháme se špetkou soli a práškem do pečiva. Polovinu mouky vmícháme do tvarohu. Přidáme druhou polovinu mouky, těsto už nejde míchat, musíme uhnětat, nejlépe to jde rukama.
Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl rozválíme na asi 30 cm dlouhé válečky. Vždy 2 válečky smotáme jako kordel a spojíme do věnečku. Žloutek rozmícháme s 1 PL mléka a potřeme věnečky. Posypeme mákem nebo mandlovými plátky. Takto připravené věnečky položíme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut do zlatova.
Do středu upečeného věnečku můžeme položit obarvené velikonoční vajíčko.

Tip: Kdo má více trpělivosti, může válečky rozplácnout a pomazat trochou nádivky - makovou nebo ořechovou - a znovu smotat do válečku.

Z tohoto množství těsta jsem udělala 4 věnečky v průměru asi 13 cm. Věnečky jsou dost syté. Můžete udělat i menší.

Veselé velikonoce.

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.04.09 vloženo
  • 6411x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g tvarohu
  • 7 PL mléka
  • 3 PL rozpuštěného másla
  • 4 PL oleje
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1 žloutek na potření
  • 1 PL mléka na potření
  • mandle nebo mák na posypání

Doporučená příloha

  • káva. čaj nebo kakao

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční věnečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mrtvola
1394 příspěvků 10.04.09 22:56
Re: Velikonoční věnečky

Velikonoční věnečky jsou upečeny a vypadají moc a moc hezky. Podle potají uštípnutého kousku i skvěle chutnají. Jsou vláčné a evidentně vydrží do neděle v čerstvém stavu.
Těsto je příjemné, vůbec se nelepí, daly by se klidně formovat i složitější tvary, ale věneček s kouskem březové větvičky a vajíčkem obarveným cibulí vypadá úžasně a je tradiční.

 
Labužník Ilis02
33 příspěvků 06.04.09 23:37
Re: Velikonoční věnečky,spisere,

…jsi vážně třída… :)))
reakce na Tvůj koment ze 4. 4. o9 - 17:08…

 
Anethka
19 příspěvků 05.04.09 14:50
Re: Velikonoční věnečky

Očekávala jsem kynuté těsto, tohle mě překvapilo. Vyzkouším. Ten nápad od mrtvoly je fajn, bude to veselé.

 
karminek
757 příspěvků 05.04.09 01:09
Re: Velikonoční věnečky

Nezlob se na mně Spisere, ale co to má znamenat?

 
casino
4463 příspěvků 05.04.09 01:08
Re: Velikonoční věnečky

Mrtvolo :o)

 
spiser
717 příspěvků 05.04.09 00:08
Re: Velikonoční věnečky. mrtvola.

Do Bohnic uz dávno patríš, Mršino!!!

 
spiser
717 příspěvků 05.04.09 00:08
Re: Velikonoční věnečky. mrtvola.

Do Bohnic uz dávno patríš, Mršino!!!

 
mrtvola
1394 příspěvků 04.04.09 02:15
Re: Velikonoční věnečky

A určitě by z toho šla splést i pomlázka, do jejíhož očka by se vložilo obarvené vajíčko. S těstem se musí dobře pracovat.

Děkuju Ti, vrátilas mi víru, že je tohle kulinární server. Podle předchozích receptů jsem měla dojem, že jsem v Bohnicích.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz