Recept Velikonoční věnečky
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Tvaroh rozšleháme s mlékem, olejem, máslem, vejcem, cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku smícháme se špetkou soli a práškem do pečiva. Polovinu mouky vmícháme do tvarohu. Přidáme druhou polovinu mouky, těsto už nejde míchat, musíme uhnětat, nejlépe to jde rukama. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl rozválíme na asi 30 cm dlouhé válečky. Vždy 2 válečky smotáme jako kordel a spojíme do věnečku. Žloutek rozmícháme s 1 PL mléka a potřeme věnečky. Posypeme mákem nebo mandlovými plátky. Takto připravené věnečky položíme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut do zlatova. Do středu upečeného věnečku můžeme položit obarvené velikonoční vajíčko. Tip: Kdo má více trpělivosti, může válečky rozplácnout a pomazat trochou nádivky - makovou nebo ořechovou - a znovu smotat do válečku. Z tohoto množství těsta jsem udělala 4 věnečky v průměru asi 13 cm. Věnečky jsou dost syté. Můžete udělat i menší. Veselé velikonoce.
Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky
- 03.04.09 vloženo
- 7527x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 250 g tvarohu
- 7 PL mléka
- 3 PL rozpuštěného másla
- 4 PL oleje
- 1 vejce
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 žloutek na potření
- 1 PL mléka na potření
- mandle nebo mák na posypání
Doporučená příloha
káva. čaj nebo kakao
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Velikonoční věnečky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Velikonoční věnečky
Velikonoční věnečky jsou upečeny a vypadají moc a moc hezky. Podle potají uštípnutého kousku i skvěle chutnají. Jsou vláčné a evidentně vydrží do neděle v čerstvém stavu.
Těsto je příjemné, vůbec se nelepí, daly by se klidně formovat i složitější tvary, ale věneček s kouskem březové větvičky a vajíčkem obarveným cibulí vypadá úžasně a je tradiční.
33 příspěvků 6.4.09 23:37
…jsi vážně třída…
reakce na Tvůj koment ze 4. 4. o9 - 17:08…
Očekávala jsem kynuté těsto, tohle mě překvapilo. Vyzkouším. Ten nápad od mrtvoly je fajn, bude to veselé.
757 příspěvků 5.4.09 01:09
Nezlob se na mně Spisere, ale co to má znamenat?
Mrtvolo
)
717 příspěvků 5.4.09 00:08
Do Bohnic uz dávno patríš, Mršino!!!
717 příspěvků 5.4.09 00:08
Do Bohnic uz dávno patríš, Mršino!!!
A určitě by z toho šla splést i pomlázka, do jejíhož očka by se vložilo obarvené vajíčko. S těstem se musí dobře pracovat.
Děkuju Ti, vrátilas mi víru, že je tohle kulinární server. Podle předchozích receptů jsem měla dojem, že jsem v Bohnicích.