Recept Velikonoční věnec II

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Velikonoční věnec II

Postup

1. Kvásek připravíme ze 100 ml vlažného mléka, do něhož rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru a 1 lžíci mouky a necháme v teple vzejít. 2. Máslo, vanilkový cukr a žloutky utřeme, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru; kváskem a vlažným mlékem zaděláme těsto. Když těsto zhoustne, hně­teme je tak dlouho, až se nechytá válu. Pak zapracujeme rozinky a přikryté necháme kynout 50 min. 3. Z těsta vyválíme 4 prameny, upleteme cop a spojíme ho do věnce. Přesuneme na vymazaný plech, doprostřed dáme v alobalu zabalenou čočku a necháme 20 min. kynout. Potřeme vejcem. 4. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, a až se těsto zapeče, zmírníme na 175 °C a dopečeme.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 30.03.02 vloženo
  • 3851x zobrazeno

Čas přípravy

  • 200 minut

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 30 g drož­dí
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce rozinek
  • 110 g másla
  • 1 vanil. cukr
  • 2 žloutky
  • sůl
  • 1/2 lžíce chem. neošetřené strouhané citronové kůry
  • polohrubá mou­ka na posypání válu
  • 1 lžička másla na pomaš­tění plechu
  • 1 rozšlehané vejce na potření věnce
  • moučkový cukr na posy­pání
  • máta na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční věnec II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Cibulačka Cibulačka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz