Recept Velikonoční věnec II

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční věnec II

Postup

1. Kvásek připravíme ze 100 ml vlažného mléka, do něhož rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru a 1 lžíci mouky a necháme v teple vzejít. 2. Máslo, vanilkový cukr a žloutky utřeme, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru; kváskem a vlažným mlékem zaděláme těsto. Když těsto zhoustne, hně­teme je tak dlouho, až se nechytá válu. Pak zapracujeme rozinky a přikryté necháme kynout 50 min. 3. Z těsta vyválíme 4 prameny, upleteme cop a spojíme ho do věnce. Přesuneme na vymazaný plech, doprostřed dáme v alobalu zabalenou čočku a necháme 20 min. kynout. Potřeme vejcem. 4. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, a až se těsto zapeče, zmírníme na 175 °C a dopečeme.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 30.03.02 vloženo
  • 3510x zobrazeno

Čas přípravy

  • 200 minut

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 30 g drož­dí
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce rozinek
  • 110 g másla
  • 1 vanil. cukr
  • 2 žloutky
  • sůl
  • 1/2 lžíce chem. neošetřené strouhané citronové kůry
  • polohrubá mou­ka na posypání válu
  • 1 lžička másla na pomaš­tění plechu
  • 1 rozšlehané vejce na potření věnce
  • moučkový cukr na posy­pání
  • máta na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční věnec II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz