Recept Velikonoční šimlík

sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vejce, máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme umleté ořechy, mouku, mléko a citronovou kůru. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlejeme těsto a pomalu pečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí dort rozřízneme na polovic, naplníme tvarohovým krémem a mákem šimlíkem a na povrchu polejeme citronovou polevou, mokrým nožem rovnoměrně rozetřeme a ozdobíme barevnými lentilkami. Vložíme do vlažné trouby, vypneme plyn a necháme asi 5 až 10 minut, aby poleva ztuhla

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 08.03.08 vloženo
  • 3827x zobrazeno

Ingredience

  • Korpus:
  • 2 vejce
  • 200g másla
  • 150g práškového cukru
  • 150g mletých vlašských ořechů
  • 300g hrubé mouky
  • 4 lžíce mléka
  • Náplň:
  • 100g másla
  • 80g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 125g tučného tvarohu
  • trochu strouhané citronové kůry
  • 50g umletého a spařeného máku
  • několik lžic mléka na spaření máku
  • Poleva:
  • 200g práškového cukru
  • 1 lžíce vařící vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • špetka fialového bretonu, barva Velikonoc

Doporučená příloha

  • dobré velikonoční kafíčko, houfy koledníků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční šimlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz