Recept Velikonoční pečeně na pivě

Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, okořeníme a převážeme mití. Zabalíme do folie a necháme v lednici odležet přes noc. Pak na másle orestujeme cibuli, zbylou slaninu, vložíme maso a opečeme. Podlijeme pivem / 2 dl /, ještě orestujeme a pak dusíme v troubě, podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, přidáme strouhaný chléb, dolijeme zbytek piva a dobře provaříme. Maso naporcujeme, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.04.06 vloženo
  • 3657x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod. + doba na odl

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g hovězího masa
  • 90 g slaniny
  • 40 g másla
  • 8 ČL strouhaného tmavého chleba
  • 1/2 l světlého piva
  • 2 cibule
  • tymián, rozmarýn, bazalka
  • bobk. list, ml. pepř, sůl

Doporučená příloha

  • bramborový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční pečeně na pivě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz