Recept Velikonoční nádivka - celoroční verze
Liba02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do mísy nakrájíme na kostičky rohlíky nebo housky.V mléce rozšleháme vejce,sůl a pepř.Směsí zalijeme pečivo. Nakrájíme nebo nameleme uzené (může být i pečené vepřové)maso a ořechy. Vše spatláme dohromady,dochutíme vegetou a zeleným. Ve vymaštěném a vysypaném pekáčku pečeme 30-45 min. Výtečné teplé i studené
Recept je z kategorií: Přílohy Velikonoční recepty
- 45325x zobrazeno
Čas přípravy
- 50 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- kolik rohlíků tolik vajec,1/2 l mléka,sůl,pepř,vegeta,uzené maso,petržel (kopřivy,bazalka,pažitka),vlašské ořechy,tuk a strouhanka na vysypání pekáčku
Doporučená příloha
pivo,kyselá okurka,zeleninový salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku25.5.12 13:20
Nádivku máme rádi nejen na Velikonoce, takže jsem vyzkoušela tuhle…
S těmi ořechy je to dobrý nápad, příjemná obměna
jen tu Vegetu jsem si dovolila vynechat… raději jsem to dochutila troškou
vývaru z uzeného, to je nad všechny „Vegety“
Diskuse k receptu Velikonoční nádivka - celoroční verze
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Velikonoční nádivka - celoroční verze
K tomu mléku - já ho dala jen tolik, aby se rohlíky rozmočily a pak to naředila vývarem z uzeného masa.
Vegetu jsem si dovolila vynechat a bylo to chuťově velice dobré
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Na téma velikonoční nádivka se musím pochlubit. Dělám ji v podobné verzi,poměrně často a před časem jsem si koupila teflonovou půlkulatou formu na různé použití (pečení, charlota apod) a z té vypadá nádivka zvlášt pěkně vypečeně. Po vyklopení je krásně zlatá, kulatá, může se vyložit dno slaninou apod.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo a ostatní,asi si také udělám tento víkend generálku.Už se těším!!!!!
17 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás doma se dělá řežábek takto: 0,5 kg vepř. masa (bůček nebo plec a uzené - půl na půl)
5 rohlíků
4 vejce
hrst krupičky
mléko na namočení rohlíků
zázvor, mušk. květ, sůl
Maso den předem uvařit, rohlíky namočit do mléka. Do polévky z masa dát nasekané maso a rozhňahňané rohlíky, přidat vše ostatní. Dost řídké těsto (je lepší dát si stranou něco vývaru a dolévat postupně) péct ve vymazaném, vysypaném pekáči na 250 stupňů.
Doma děláme tenoulinkou vrstvu, max 1 cm… Mňam, už se těším…
841 příspěvků 25.1.09 03:43
uzeného čím víc, tím líp (pro masomilovníky)
souhlas s Ejou - určitě nemlít!
1/2 l mléka se mi zdá osobně hodně moc, viděla bych mléka jen takové množství, aby ho nasákly rohlíky
nezapomenout na kopřivy! i když nevím, jak je letos budu pod sněhem lovit…
krásné VELIKONOCE***
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Ocenila bych nějaké exemplární příklady, přeci když to v originálu není napsáno, tak to neznamená, že to nemáš ozkoušené a nemáš tip na správný poměr… Na ten 1/2 litr mléka dáváš tedy TY OSOBNĚ kolik rohlíků/vajec a masa?
Tome, neřeknu Ti to na váhu, ale uzeného rozhodně DOST - vůbec nejvíc se mi osvědčila kombinace uzeného kolena ( bez kůže) a libovějšího uzeného bůčku…mňam..rozhodně bych to nemlela, lepší je na kousky, aspoň podle mne. Asi si teď v sobotu udělám generálku …
Myslím že hej, aspoň tak sa to v starých receptoch interpretuje. Ja ale nie som autor receptu.
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to jeden rohlik = 1 vejce?
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Hmm,připravuji si recepty v předstihu na mojí oblíbenou velikonoční nádivku a opět nacházím výpadky.Kolik toho uzeného masa má být prosím?Na vepřové se zatím neptám.....