Recept Velikonoční nádivka - celoroční verze

(Hodnoceno 1x) Liba02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Velikonoční nádivka - celoroční verze

Postup

Do mísy nakrájíme na kostičky rohlíky nebo housky.V mléce rozšleháme vejce,sůl a pepř.Směsí zalijeme pečivo. Nakrájíme nebo nameleme uzené (může být i pečené vepřové)maso a ořechy. Vše spatláme dohromady,dochutíme vegetou a zeleným. Ve vymaštěném a vysypaném pekáčku pečeme 30-45 min. Výtečné teplé i studené

Recept je z kategorií: Přílohy Velikonoční recepty

Nahlásit recept

  • 40713x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kolik rohlíků tolik vajec,1/2 l mléka,sůl,pepř,vegeta,uzené maso,petržel (kopřivy,bazalka,pažitka),vlašské ořechy,tuk a strouhanka na vysypání pekáčku

Doporučená příloha

  • pivo,kyselá okurka,zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.5.12 13:20

Nádivku máme rádi nejen na Velikonoce, takže jsem vyzkoušela tuhle… S těmi ořechy je to dobrý nápad, příjemná obměna ;)
jen tu Vegetu jsem si dovolila vynechat… raději jsem to dochutila troškou vývaru z uzeného, to je nad všechny „Vegety“ ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční nádivka - celoroční verze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Velikonoční nádivka - celoroční verze

Zuzka1973
2364 příspěvků 25.5.12 13:46

K tomu mléku - já ho dala jen tolik, aby se rohlíky rozmočily a pak to naředila vývarem z uzeného masa.
Vegetu jsem si dovolila vynechat a bylo to chuťově velice dobré :kytka:

Labužník milda02
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

Na téma velikonoční nádivka se musím pochlubit. Dělám ji v podobné verzi,poměrně často a před časem jsem si koupila teflonovou půlkulatou formu na různé použití (pečení, charlota apod) a z té vypadá nádivka zvlášt pěkně vypečeně. Po vyklopení je krásně zlatá, kulatá, může se vyložit dno slaninou apod.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

Ejo a ostatní,asi si také udělám tento víkend generálku.Už se těším!!!!!

damicka
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

U nás doma se dělá řežábek takto: 0,5 kg vepř. masa (bůček nebo plec a uzené - půl na půl)
5 rohlíků
4 vejce
hrst krupičky
mléko na namočení rohlíků
zázvor, mušk. květ, sůl
Maso den předem uvařit, rohlíky namočit do mléka. Do polévky z masa dát nasekané maso a rozhňahňané rohlíky, přidat vše ostatní. Dost řídké těsto (je lepší dát si stranou něco vývaru a dolévat postupně) péct ve vymazaném, vysypaném pekáči na 250 stupňů.
Doma děláme tenoulinkou vrstvu, max 1 cm… Mňam, už se těším…

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

uzeného čím víc, tím líp (pro masomilovníky)
souhlas s Ejou - určitě nemlít!
1/2 l mléka se mi zdá osobně hodně moc, viděla bych mléka jen takové množství, aby ho nasákly rohlíky
nezapomenout na kopřivy! i když nevím, jak je letos budu pod sněhem lovit…
krásné VELIKONOCE***

barbaanek
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

Ocenila bych nějaké exemplární příklady, přeci když to v originálu není napsáno, tak to neznamená, že to nemáš ozkoušené a nemáš tip na správný poměr… Na ten 1/2 litr mléka dáváš tedy TY OSOBNĚ kolik rohlíků/vajec a masa?

Eja
3880 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

Tome, neřeknu Ti to na váhu, ale uzeného rozhodně DOST - vůbec nejvíc se mi osvědčila kombinace uzeného kolena ( bez kůže) a libovějšího uzeného bůčku…mňam..rozhodně bych to nemlela, lepší je na kousky, aspoň podle mne. Asi si teď v sobotu udělám generálku …

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Sarka

Myslím že hej, aspoň tak sa to v starých receptoch interpretuje. Ja ale nie som autor receptu. :-)

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

Je to jeden rohlik = 1 vejce?

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka - celoroční verze

Hmm,připravuji si recepty v předstihu na mojí oblíbenou velikonoční nádivku a opět nacházím výpadky.Kolik toho uzeného masa má být prosím?Na vepřové se zatím neptám.....

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz