Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Liba02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do mísy nakrájíme na kostičky rohlíky nebo housky.V mléce rozšleháme vejce,sůl a pepř.Směsí zalijeme pečivo. Nakrájíme nebo nameleme uzené (může být i pečené vepřové)maso a ořechy. Vše spatláme dohromady,dochutíme vegetou a zeleným. Ve vymaštěném a vysypaném pekáčku pečeme 30-45 min. Výtečné teplé i studené
Recept je z kategorií: Přílohy Velikonoční recepty
pivo,kyselá okurka,zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.5.12 13:20
Nádivku máme rádi nejen na Velikonoce, takže jsem vyzkoušela tuhle…
S těmi ořechy je to dobrý nápad, příjemná obměna
jen tu Vegetu jsem si dovolila vynechat… raději jsem to dochutila troškou
vývaru z uzeného, to je nad všechny „Vegety“
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Velikonoční nádivka - celoroční verze
K tomu mléku - já ho dala jen tolik, aby se rohlíky rozmočily a pak to naředila vývarem z uzeného masa.
Vegetu jsem si dovolila vynechat a bylo to chuťově velice dobré
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Na téma velikonoční nádivka se musím pochlubit. Dělám ji v podobné verzi,poměrně často a před časem jsem si koupila teflonovou půlkulatou formu na různé použití (pečení, charlota apod) a z té vypadá nádivka zvlášt pěkně vypečeně. Po vyklopení je krásně zlatá, kulatá, může se vyložit dno slaninou apod.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo a ostatní,asi si také udělám tento víkend generálku.Už se těším!!!!!
17 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás doma se dělá řežábek takto: 0,5 kg vepř. masa (bůček nebo plec a uzené - půl na půl)
5 rohlíků
4 vejce
hrst krupičky
mléko na namočení rohlíků
zázvor, mušk. květ, sůl
Maso den předem uvařit, rohlíky namočit do mléka. Do polévky z masa dát nasekané maso a rozhňahňané rohlíky, přidat vše ostatní. Dost řídké těsto (je lepší dát si stranou něco vývaru a dolévat postupně) péct ve vymazaném, vysypaném pekáči na 250 stupňů.
Doma děláme tenoulinkou vrstvu, max 1 cm… Mňam, už se těším…
841 příspěvků 25.1.09 03:43
uzeného čím víc, tím líp (pro masomilovníky)
souhlas s Ejou - určitě nemlít!
1/2 l mléka se mi zdá osobně hodně moc, viděla bych mléka jen takové množství, aby ho nasákly rohlíky
nezapomenout na kopřivy! i když nevím, jak je letos budu pod sněhem lovit…
krásné VELIKONOCE***
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Ocenila bych nějaké exemplární příklady, přeci když to v originálu není napsáno, tak to neznamená, že to nemáš ozkoušené a nemáš tip na správný poměr… Na ten 1/2 litr mléka dáváš tedy TY OSOBNĚ kolik rohlíků/vajec a masa?
Tome, neřeknu Ti to na váhu, ale uzeného rozhodně DOST - vůbec nejvíc se mi osvědčila kombinace uzeného kolena ( bez kůže) a libovějšího uzeného bůčku…mňam..rozhodně bych to nemlela, lepší je na kousky, aspoň podle mne. Asi si teď v sobotu udělám generálku …
Myslím že hej, aspoň tak sa to v starých receptoch interpretuje. Ja ale nie som autor receptu.
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to jeden rohlik = 1 vejce?
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Hmm,připravuji si recepty v předstihu na mojí oblíbenou velikonoční nádivku a opět nacházím výpadky.Kolik toho uzeného masa má být prosím?Na vepřové se zatím neptám.....