Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
PetS Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uděláme kvásek.Do mísy dáme část mouky. Do ní vlahý tuk, vajíčka + žloutky, cukr a pak teprve až zbytek mouky. Dodáme zbývajíci ingredience. A pořádněme hněteme( když jsem začínala vařit, tak jsem dlouho nemohla přijít na to, proč se mi nedaří kynuté těsto.Až moje zlatá a milovaná babička, když už mi ze zoufalství koukala pod ruce, mě upozornila, že se těsto musí pořádně "zadělat"). Pak necháme asi půl hodinky kynout.Uděláme 3 bochánky a dáme na vymazaný plech. Ještě necháme kynout na plechu.pak pomažeme žloutkem(přidávám do něj trochu mléka a van.cukru pro lepší barvu hotového mazance) a posypeme mandlovými lupínky.Prý správný mazanec, by měl mít na sobě kříž.Dělám ho nůžkami před potřením žloutkem.Pak pečeme v předehřáté trobě do zlatova.
Recept je z kategorií: Vánočky Velikonoční recepty
pomlázka, hlavně strávníci, kterým chutná
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Velikonoční mazanec dle mé babičky
5068 příspěvků 18.4.11 22:13
1309 příspěvků 22.3.10 10:59
díky Péťo