Recept Velikonoční hlavička

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Velikonoční hlavička

Postup

1. Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a na­krájíme na kostičky. Housky rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso. Troubu předehřejeme na 180 °C. 2. Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme pažitku, petrželku a 6 žloutků. Opatrně pro­mícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Naplníme vymazanou za­pékací formu a hlavičku pečeme 40 - 50 min. 3. Pokrm podáváme teplý nebo studený se salá­tem z čerstvé zeleniny.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 30.03.02 vloženo
  • 58099x zobrazeno

Čas přípravy

  • 200 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg masa (vepřová plec, uzený bůček, kuřecí maso)
  • sůl
  • 500 g star­ších housek
  • 750 ml masového vývaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • 6 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
  • po 2 lžících nakrájené pažitky a sekané petrželky
  • tuk na vymazání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 31.3.13 00:29

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční hlavička

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Velikonoční hlavička

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.4.13 10:32

Eja, vidím, že jsi měla stejný nápad s rukolou - musím říct, že to bylo bezvadné, už to tak budu dělat vždycky.

Eja
3884 příspěvků 1.4.13 10:22

Dojídám poslední kousek :)
Jednoduchý poměr, 1 rohlík 1 vejce a na každý čtrvtý rohlík jedno vejce navíc. Maso letos jen uzený ocásek, vlastně 2 ( velký jak moje stehno, nádherné maso, až skoro škoda do nádivky) a vepřové plecko 3:1. Pečivo na kostky trochu nechat oschnout, pokropit vývarem z uzeného, jen lehce. Žloutky s trochou mléka rozšlehat, sůl, pepř, ždibeček utřeného česneku. Rukola + petrželka + zelené z cibulky 1:1:1. Nakonec sníh jen lehce vmíchat. Na pekáči posypat plátky mandlí, přidat kousky másla. Pro 2 loudící kamarádky + včera do práce celkem z asi 20 rohlíků, pečeno natřikrát. Také mícháno natřikrát - sníh musí být čerstvě ušlehaný. Ty mandličky navrch velmi doporučuji. :mavam:

georgehradec
394 příspěvků 31.3.13 20:41

Dobrý den, dnes jsem dělal velikonoční hlavičku a jelikož je zima a nejsou kopřivy posloužily dobře listky špenátu a trocha tymiánu a petrželky. Nemělo to chybu. :lol:
Já dávám 200 g uzeného masa, 200 g vařeného bůčku, 200 g slaniny, 200 g kuřecích jater, 400 g namočené housky, 5 vajec, zelené koření. A je vymalováno. :P

Příspěvek upraven 01.04.13 v 15:02

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.3.13 13:11

Ze zoufalství místo kopřiv v nádivce rukola a petržel. Uvidíme, co to udělá. Ale gmp, takovýhle fotky by se sem dávat neměly, měli bychom se přece navzájem povzbuzovat! U nás jen poletuje, za vraty se sbíhají obecní ženiši k naší psí nevěstě a chudáci tam mrznou - ale asi jim ta naděje stojí za to.

gmp
1603 příspěvků 31.3.13 12:56
-

Díky nadílce sněhu, jsem neměl ani kopřivy ani popenec, jen petržel a mladou cibuli, nejni to vono. Kdybych věřil na protinožce, jako že nevěřim, tak bych řek, že nám ti protinožci slunko ukradli. Ale nevěřim, tak mi nezbejvá než koukat jak v pravý poledne, v den Zmrtvýchvstání páně, mi kolem oken fičí sněhová vánice.

Příspěvek upraven 31.03.13 v 12:57

esmeralda
4813 příspěvků 31.3.13 01:37

Opět jsem včera po roce vyráběla.
Ty houby jsou výborný nápad.
Kopřivy nedávám, neboť jsem je v Sydney neviděla a jezdit 100 km do hor se mi nechtělo. Zato jsem tam nacpala vše co bylo na zahradě.
Petrželku, bazalku, česnekovou pažitku a libeček. Chuť libečku byla pro mne nová. Bylo to v tom dosti výrazné, ale hlavně partnerovi to chutnalo.

casino
4497 příspěvků 31.3.13 00:29
Jindy dáváme kopřivy...

… ale protože se letos zatím neurodily, ulovil jsem akorát popenec a zkusili jsme přidat žampiony…
Tož, dobré to bylo :palec:

Příspěvek upraven 31.03.13 v 00:33

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční hlavička - ještě chci dodat,

že jsem k hlavičce podávala na plátky nakrájenou červenou řepu (na radu mé slovenské kamarádky). Kombinace se mi zdála vynikající.
Myslím že by se k tomu také hodila tato příloha od Florentýny.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční hlavička - Pepíčku,

vyrobila…byla moc dobrá, jen se po ní zaprášilo.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Velikonoční hlavička - Pepíčku,

už se na to chystám. Vypadá to na tom obrázku moc pěkně. :-))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Tatranské kuře Tatranské kuře
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz