Recept Velikonoční calta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, vejce žloutky,vanilku ,kvásek,citronovou kůru, smetanu a zaděláme tužší těsto, které vyválíme. Placku položíme na vymaštěný plech, potřeme ji sněhem z bílků a bohatě posypeme vypeckovanými a nadrobno pokrájenými sušenými švestkami. Poprášíme strouhaným perníkem, postříkáme rozpuštěným máslem a upečeme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.03.08 vloženo
  • 2432x zobrazeno

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • sůl
  • 150g cukru
  • 150g másla
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 40g droždí
  • citronová kůra
  • 2 - 2,5 dl smetany
  • sníh ze tří bílků
  • 300g sušených švestek
  • 50g strouhaného perníku
  • máslo na polití

Doporučená příloha

  • Dobrá voňavá káva i vídeňská může být.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční calta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz