Recept Velikonoční bochánek (pro Berany)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do prosáté mouky rozsekáme máslo a dáme do mísy. Přidáme sůl, cukr, přilijeme vykynutý kvásek, připravený z droždí, trochy cukru, mouky a vlahé smetany, pak ostatní vlahou smetanu, ve které jsme umíchali žloutky, a vypracujeme nejdříve v míse, pak na vále tuhé těsto jako na vánočku. Přidáme očištěné rozinky, loupané sekané mandle, těsto dáme zpět do mísy a přikryté dáme kynout na vlahé místo asi 3/4 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme kulatý bochánek, položíme jej na pomaštěný papír na plech a necháme jej 3/4 hodiny kynout. Poté jej nahoře nařízneme a dvakrát potřeme vajíčkem jako vánočku, posypeme loupanými mandlemi a upečeme. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 16.04.05 vloženo
  • 3943x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké a hrubé mouky
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • na špičku nože muškátového oříšku
  • 25 g droždí
  • 1/4 l smetany
  • 3-4 žloutky
  • 80 g rozinek
  • 50 g mandlí
  • 1 vejce na potření
  • 10 g mandlí na posypání
  • 15 g másla na papír.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční bochánek (pro Berany)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz