Recept Velikonoční bochánek (pro Berany)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do prosáté mouky rozsekáme máslo a dáme do mísy. Přidáme sůl, cukr, přilijeme vykynutý kvásek, připravený z droždí, trochy cukru, mouky a vlahé smetany, pak ostatní vlahou smetanu, ve které jsme umíchali žloutky, a vypracujeme nejdříve v míse, pak na vále tuhé těsto jako na vánočku. Přidáme očištěné rozinky, loupané sekané mandle, těsto dáme zpět do mísy a přikryté dáme kynout na vlahé místo asi 3/4 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme kulatý bochánek, položíme jej na pomaštěný papír na plech a necháme jej 3/4 hodiny kynout. Poté jej nahoře nařízneme a dvakrát potřeme vajíčkem jako vánočku, posypeme loupanými mandlemi a upečeme. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 16.04.05 vloženo
  • 3699x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké a hrubé mouky
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • na špičku nože muškátového oříšku
  • 25 g droždí
  • 1/4 l smetany
  • 3-4 žloutky
  • 80 g rozinek
  • 50 g mandlí
  • 1 vejce na potření
  • 10 g mandlí na posypání
  • 15 g másla na papír.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční bochánek (pro Berany)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz