Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Postupně zašleháme prosátou mouku, bramborovou moučku, rum a citrónovou šťávu současně s nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme prášek do pečiva, rozmíchaný v troše mouky, společně s ušlehaným sněhem z bílků. Těsto opatrně, ale důkladně promícháme a nalijeme ho do vymazané a vytřené formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu. Po upečení necháme ve formě beránka vychladnout, poté ho vyklopíme a polijeme citrónovou polevou. Připravíme ji vymícháním uvedených ingrediencí dohladka. Ještě mokrou polevu posypeme kokosem. Poznámka: Pokud beránka pečeme v jednodílné formě, je potřeba, aby zůstalo od okraje tak 2-3 cm nenaplněno těstem, aby mělo těsto prostor k "nakynutí".
Recept je z kategorií: Beránci
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Velikonoční beránek z Polska