Recept Velikonoční beránek z Polska

penda Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Postupně zašleháme prosátou mouku, bramborovou moučku, rum a citrónovou šťávu současně s nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme prášek do pečiva, rozmíchaný v troše mouky, společně s ušlehaným sněhem z bílků. Těsto opatrně, ale důkladně promícháme a nalijeme ho do vymazané a vytřené formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu. Po upečení necháme ve formě beránka vychladnout, poté ho vyklopíme a polijeme citrónovou polevou. Připravíme ji vymícháním uvedených ingrediencí dohladka. Ještě mokrou polevu posypeme kokosem. Poznámka: Pokud beránka pečeme v jednodílné formě, je potřeba, aby zůstalo od okraje tak 2-3 cm nenaplněno těstem, aby mělo těsto prostor k "nakynutí".

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 5115x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g másla
  • 150 g hrubé mouky (krupice)
  • 160 g cukru
  • 50 g bramborové moučky
  • 1 plná PL kypřicího prášku do pečiva
  • 1 PL rumu
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu;
  • Citrónová poleva
  • 1 PL moučkového cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1-2 KL vody;
  • Na ozdobu:
  • 30-40 g kokosových hoblin.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek z Polska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz