Recept Velikonoční beránek (Osterlämmer)

penda Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Tuk ušleháme do pěny. Za neustálého šlehání přidáme oba cukry a vejce. Zašleháme citrónovou kůru a šťávu a nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva. Formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 180 °C, těsto ve velké formě 50 minut a v malé 30 minut. Po upečení, vychladnutí a následném vyjmutí beránka z formy, ho posypeme moučkovým cukrem, popřípadě polijeme ledovou polevou a poprášíme kokosovou moučkou. Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 7506x zobrazeno

Ingredience

  • *Předpis pro velkou formu:*
  • 170 g pokrmového tuku
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 175 g mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • tuk a strouhanka na formu;
  • *Předpis pro malou formu:*
  • 70 g rostlinného tuku
  • 60 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 75 g mouky
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • šťáva a kůra z 1/4 citronu
  • tuk a strouhanka na formu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz