Recept Velejemná kuřecí prsa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí prsní řízky po obou stranách posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Řízky uložíme nejlépe do skleněné nádoby do příštího dne. Řízky můžeme upravit na všechny možné způsoby - obalené, anebo přírodní. Vlivem kyseliny citronové kuřecí prso zkřehne, je nadmíru šťavnaté a bez vláknité struktury. Naložená prsa vydrží v lednici rovněž déle, až 5-6 dní. Stejného efektu zkřehnutí lze dosahnout naložením prsíček do oleje na cca 3 dny. Kuře určené na pečení je výhodné před pečením takto celé ošetřit citronem, maso je pak křehčí, zvláště pak to na prsíčkách.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 21.04.04 vloženo
  • 21790x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7,21 hodiny

Počet porcí

  • 167 porcí

Ingredience

  • ...*jsou překonána receptem Glamy, kdy se naloží do jogurtu*...
  • 167 kuřecích prsních řízků
  • citrón
  • sůl

Doporučená příloha

  • pivo v libovolné míře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 07.02.13 20:56

Inspirace pro Valentýna :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Velejemná kuřecí prsa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
gmp
1603 příspěvků 07.02.13 22:10
+

!

Příspěvek upraven 07.02.13 v 22:25

jedle
76 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velejemná kuřecí prsa

letos jsem zase dělala na vánoce kuřecí řízky naložené v jogurtu (Labužníkův recept) a ty, které se mi už nechtělo smažit jsem jen přemístila do pekáčku i s tou majdou a upekla. Byly super!

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velejemná kuřecí prsa

habánku, tak jsem se dočetla i o použití toho grapefruitu, o kterém tu píšeš, nikdy bych neřekla, že to může mít zjemňující účinek bez nahořklosti, ale asi má, v Tině doporučují naložit maso alespoň hodinu předem do čerstvě vymačkané grapefruitové šťávy s přidáním podle chuti čerstvých bylinek, česneku nebo chilli papriček…

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
PRSA V JOGURTU JSOU OPRAVDU NEPŘEKONATELNÁ ...

Tak jsem je dneka zkusil, naložil jsem je před dvěmadny do jogurtu podle Glamy a přidal česnek. Udělal jsem z toho Cordon Bleu a musím řící, že to je opravdu úchvatné. Moje prsa v citrónu byla překonána. Zapomeňte na ně!

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Velejemná kuřecí prsa (opravuji: překonáno receptem, kdy se n
habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Velejemná kuřecí prsa

zkusím to s tím jogurtem, asi to taky bude fungovat. VAROVÁNÍ: s ostatním masem citrón funguje rovněž, ale musí se ho dát opravdu malinko, jinak je z masa cítit. Pro ty, kdo mají těžkou ruku, doporučuji šťávu z grapefruitu obdoba pomeranče „á glille“. Vůbec to není hořký, akorát to odšťavnění je trochu pracný.
Když maso nacitrónuju, tak čichem lze poznat, kdy se z něj citrón ztratí a lze jej tepelně upravovat, někdy je to až 3.den…podle množství citrónu. Všeobecně je to výhodná manipulace, maso takto naložené vydrží po mnoho dní a až do rozhodného dne platí, že čím starší tím lepší. Já takto s citrónem nakládám vepřové plecko a používám je na všechno. Je to ideální maso: ne tlusté, ne bez tuku, no prostě tak akorát.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Velejemná kuřecí prsa

Eleeen, jsou to Nejůžasnější jogurtové kuřecí řízky. Nebo stačí ve vyhledavači zadat: jogurt kuře řízky.
Zkus je, jsou dokonalé!
To je jeden velmi nezapomenutelný recept, který mi zbyl po jednom velmi zapomenutelném pánovi! :-))))

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Glamo,

jak se ten Rvůj recept jmenuje? Trik s citronem i olejem znám, oba jsou dobré a chtěla bych vyzkoušet další.
 Díky.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Velejemná kuřecí prsa

Dobrý nápad! Já to řeším nakládáním do jogurtu - recept je zde na Labužníku. A Každý, kdo tyhle jogurtové kuřecí řízky ochutnal, navždy už klasické přestal dělat, protože tyhle jsou naprosto fantastické!!! Zkuste také!

Tresinka
156 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velejemná kuřecí prsa

S tím olejem to znám, občas takhle naložím vepřové řízky, jsou pak báječně křehoučký. Zkusím tvůj tip s citronem na kuřecí řízečky, díky :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz