Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Trochu jiná alternativa k vánočce.
Pipravíme si kynuté těsto a necháme asi 1 hodinu na teplém místě vykynout. Na drobenku smícháme měkké máslo a cukr a rozmixujeme, až nám vznikne drobenka. Připravíme si vaničkovou formu asi 30x12 cm, lepší je ta otvírací (tzv. Königskuchenform) a vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 180°C. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník tak aby se nám vešel do formy a potřeme marmeládou. Necháme asi 1 cm volný okraj. Polovinu drobenky nasypeme na marmeládu a těsto pevně zamotáme jako štrúdl a položíme švem dolů do formy. Potřeme mlékem, posypeme zbytkem drobenky a necháme ještě asi 25 minut vykynout. Pečeme 35 minut. Po upečení necháme trochu vychladnout a podáváme. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Moučníky Vánočky
káva, čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Veka z kynutého těsta s drobenkou