Recept Vejmrda - příloha k ovaru

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny uvedené přísady smícháme - a je to. Jestli křen málo pálí, přidejte ho. Směs palí po půl hodině podstatně méně, než hned po namíchání. Ten název jsem si nevymyslel, skutečně se to tak jmenuje. Táta zná ten název už ze 40-tých let, já ho našel ve staré kuchařce.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 06.11.04 vloženo
  • 47021x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 velké lžíce strouhaného křenu
  • 1/2 šálku vývaru z masa
  • 1 kostka cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 strouhaná karotka
  • 1 strouhané jabko

Doporučená příloha

  • ovar, chléb, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vejmrda - příloha k ovaru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

Jsem z podkrkonoší a u nás také bez mrkve

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

Babi seš žínyjas, tedy česky génius. Já se jen při své motolici divím, že jsem nepoužil místo karoténu slovo „kartón“. To se nějak musím lepšit. Nemám bůček, tak si aspoň uvařím kolbás! :-)))))))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

Jak delam jablkovy kren ja, mam u receptu sylvestrovska hlava (i s obrazkem). Primo na povrch jablecneho krenu pokladam mikrotenovy film, aby nevycichnul a neztmavnul. V druhe misce podavam nastrouhany kren pro ty, co chteji mit jeste vetsi grady ;0)

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

sakra..děkuji…právě se cpu mrkvovým salátem…děkuji za přání dobré chuti, Maňánku…

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

Já bych taky tu mrkev vynechal, je nebezpečná. V Anglii jeden jedl mrkev, pak celej zčervenal a umřel na předávkování karotenem. To není sranda, to je faktótum!

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

Ajto, Casull je muž, protože si název „nevymyslel“ nikoli „-la“ … ;-)

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

Esmeraldo, tady ve vých. Čechách je vejmrda skutečně křen s jablky. Připravuje se vždy těsně před podáváním, aby se z ní neztratila na „ostrost“ křenu.
Casull nám tady uvedl(a) tzv. de luxe verzi… :-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vejmrda - příloha k ovaru

Casull, vím že sis název nevymyslel. Vejmrdu dělala moje maminka, která pochází z Orlických Hor. Možná že to byl krajový název. Jenom mám pocit že ta naše byla jednodušší. Jenom křen a jablko. Ale byla to síla.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz