Recept Vejce vinným sosem s houbami províněná Pra
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vejce natvrdo vařená, oloupu. Odložím. V kastrůlku si roztopím přepuštěné máslo a zesklím na něm drobno pokrájenou cibuli. Přidám ocezené houby, které jsem si včera namočil. Obecenstvu předvedu několik umných protřepání pánví (železnou), ať se obecenstvo baví (v mém případě na mou osobu čumí jen ten pes, marně doufající, že mi to spadne). Až se mi cibulka jemně zezlatoví, zapráším moukou, zaleji ji lehce vývarem a 1 dl vína. Podusím, dochutím solí a pepřem. A nyní nastává ten vrcholný okamžik čarování s vejci. Uchopím vejce do levé ruky, nůž do pravé ruky umně vedu řez od špičky dolů tak abych nakrojil bílek a žloutek zůstal nedotčen, leč odhalen. Po nářezu vložím vejce do sosu a nechám chvíli povařit. Podávám teplé.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 27.11.16 vloženo
- 1996x zobrazeno
Ingredience
- 4 vejce
- 1 PL másla
- 1 PL mouky
- 1 pánská hrst sušených hřibů
- 1 cibule
- 1 dl vývaru
- 0,7 l suchého vína
- sůl, bílý pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku28.11.16 20:52
Provinile se přiznávám, že jsem neprovínila, nemaje bílého vína.
Ale … přidala jsem stroužeček česneku, špetku tymiánu, malinko
citrónové kůry a lžíci šťávy z něj
Výborné to bylo, určitě ne naposled!
Diskuse k receptu Vejce vinným sosem s houbami províněná
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vejce vinným sosem s houbami províněná
5068 příspěvků 15.12.16 21:18
Bolo to bez vina. Bola k tomu ryza.Bolo to fantasticke!
Vdaka:)
@gmp
ingredience je dosti blbé slovo, ale zas tak mi nevadí, ostatně " suroviny " taky neznějí moc pěkně!
Já bych samozřejmě mezi čtyři vejce sedmičku vína nenalil, chtěl jsem jen případné začínající kuchtíky uchránit před tím, aby si z toho udělali vinnou polífffku!
Zdravím!
Jestli co z duše nenávidim tak je to slovo „ingredience“!!!
Jsou to záhady stvoření, které čekají na svá ozřejmení co je lidstvo samo. Přistoupíš k vaření se sedmičkou v ruce použiješ jen deci do hrnce, kde se poděje ten zbylý objem? To zůstává jedním z tajů zákona zachování hmoty…
Příspěvek upraven 30.11.16 v 19:51
Když jsem si přečetl ingredience, tak jsem čekal, že v postupu bude vtípek, jako že do vajíček stříkneme špric vína a zbytek si nalejeme do obří číše. Po přečtení postupu jsem ale zjistil, že jde pouze o překlep, nebo omyl, takže by to chtělo v ingrediencích opravit!
1151 příspěvků 29.11.16 21:24
@Eja já na to měla chuť hned jak Miloš zveřejnil, proto jsem tě předběhla
Ale i ve čtvrtek si pochutnáš 
Dando, předběhla jsi mne, ve čtvrtek jsem to chtěla vyzkoušet…přesně tak jsem si to představovala, krása
5068 příspěvků 28.11.16 21:33
Tak toto!!!…ale uz je to na nastenke na cestnom mieste…