Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do kastrolku nalít mléko s tolika cukru, aby osladil kůru z poloviny citronu. Nechat táhnout na nízké teplotě asi 30 minut. Potom vyjmout kůru. Rozdělit vejce a našlehat žloutky. Potom našlehat bílky na velice tuhé kopečky. Přivést mléko do varu. Pomocí dvou lžic z bílků vytvarovat noky/vejce a po částech je vložit do mléka. Otáčet je tak dlouho, až jsou uvařené, asi 2 - 3 minuty na každé straně. Nechat je okapat a poskládat je na servírovací talířky. Našlehané žloutky vložit do mléka, přisladit, přidat příchuť a přecedit je do džbánu. Ten postavit do vodní lázně a mléko míchat jedním směrem až zhoustne, asi 8 minut. Nenechat však vařit, mléko by se zdrclo. Vzniklý crème anglaise nalít na noky, které by měly vyplavat napovrch. Připravit karamel a ozdobně ho tenkým pramínkem nalít na noky a ihned podávat. TIP: Někdy se na ozdobu z karamelu mohou připravit tažené nitky jako pavučina.
Recept je z kategorií: Dezerty
Pastis, nebo Souterns i podobné sladké víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vejce ve sněhu - Oeuf a la neige
Ale já jsem obrázek viděl!
Je to záhada…
mockrát děkuji za upozornění, už se na tom pracuje ;o)
Zdraví,
a Manku, ani obrázek - error.
Je to divné, ale je to tak. Prostě to nějak nefunguje…
Někde je něco ne tak, jak by mělo. Dovolím si sem proto vložit odkaz na obrázek: Vejce ve sněhu