Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těsto rozválíme a nakrájíme na 4 čtverce. Oloupaná vejce potřeme hořčicí a obalíme je v bylinkách. Vejce položíme na těsto, rohy čtverců přehneme přes vajíčko a dobře uzavřeme. Potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Čerpáno z časopisu Ano.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
hlávkový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.9.12 09:22
Použila jsem zrníčkovou hořčici mezi půlky. Určitě to chtělo ještě
pomazat po povrchu a vejce přisolit, když už bylo na půlky . Jinak příjemná změna.
4.1.11 11:48
Jednoduché a výborné, mezi poloviny vajíček jsem dala křenovou majonézu , nebo hořčici zrníčkovou .
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vejce v županu
84 příspěvků 7.1.11 17:39
Pro mne velice nevsedna kombinace, vejce na tvrdo +listove testo
Nicmene po takovem ohlasu rada to vyzkousim.
Diky za tip 
Tak pak fotni a poděl se také o dojmy! Penda bude ráda a my ostatní budeme mít zase o nějakou inspiraci víc.
dík za odpověď, jdu faaakt
do toho, nalákalas mně
Vajíčka jsem uvařila natvrdo, rozkrojila, pomazala ty půlky. (Majonéza se pečením vsákla, stejně jako hořčice, ochutila ten žloutek ). Lehce jsem to vajíčko pak pomazala zvrchu celé, aby na něm dobře držela petrželka, položila na těsto a udělala balíček. Pomazala vajíčkem a posypala černým sezamem, některá takovým voňavým pepřem, římským kmínem nebo normálním kmínem.
Jako faaaaaakt, delikatesa!
Ráda si recepty následně upravuju, proto takto . Příště ještě ochutím to listové těsto. Třeba do něj zaválím kmín, nebo i curry , třeba i sýr.
S tímhle receptem se dá hodně pracovat !
Příspěvek upraven 04.01.11 v 12:11
tohle mně zaujalo, wydři, vajíčka byla spíše natvrdo? a co udělala majonéza při pečení?
Jednoduché a výborné, mezi poloviny vajíček jsem dala křenovou majonézu , nebo hořčici zrníčkovou .
Přišlo mi to zajímavější chuťově, než pouze povrchové ochucení toho vajíčka.
Dělala jsem větší „balíčky“, posypala je černým sezamem.
Pendo, krásný recept , trochu jsem ho přizpůsobila obrazu mé kuchyně a další kreace mám v plánu ještě!
Doufám, že je to i k dobru tohoto receptu !?
Příspěvek upraven 04.01.11 v 12:19