Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
5 vajec uvarte natvrdo, oloupejte je a prekrojte je podelne na pulky. V mise smichejte maso, cibuli, petrzelku,1 vejce, olej, rimsky kmin a sul. Nechte stat ½ - 1 hodinu. Maso rozdelte na 10 stejnych dilu a kazdy dil vyformujte jako kulatou placicku asi 1 cm vysokou. Do stredu kazde placicky polozte vejce reznou plochou dolu, maso dokola zvednete a pritisknete k vejci. "Hnizda" rozlozte do tukem vymazaného pekace a pecte v troube vyhrate na 180°C asi 40 minut.
Recept je z kategorií: Mleté maso
varene brambory, chleb, bramborova kase, cervena zrala rajcata nakrajena na platky, osolena, opeprena a prelita olivovym olejem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.4.13 15:01
Měla jsem málo masa, tak z toho byla vejce spíš „na“ hnízdech,
než-li „ve“ hnízdech, ale to vůbec nehrálo roli… báječně jsme si
pochutnali.
Využila jsem pár tipů z komentářů: pod hnízda jsem dala kolečka
z velké cibule a do masové směsi posekanou snítku saturejky…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vejce ve hnízdech
5068 příspěvků 29.8.14 11:52
Spiser, za ten recept mas metal..a nielen za ten.. v podstate za vsetky, zdravim a dufam ze sa mas dobre..


PS: mohol b si na pomaly hrniec zas vkladat..slow cooker je moj favorit, hlavne v horucavach
Za socializmu? Já si pamatuji, že to co popisujete se servírovalo ještě dávno po převratu ve stravovnách na mé střední škole. „Vytunili“ to tenkrát rajskou omáčkou. S holkami ze třídy jsme pojali podezření, že byla dovezená ze sesterské kuchyně
Jinak se recept líbí a svádí mě k uvaření.
Příspěvek upraven 27.04.13 v 14:02
5068 příspěvků 10.2.13 08:43
717 příspěvků 5.10.11 17:38
Jolana a Wydra.
Dekuji za príspevky! Fotky jsou velmi pekné. Já zverejnil zcela obycejný recept a vy jste z nej udelali témer „specialitu“. Príste to budu delat podle vás. Jeste jednou dekuji!
Do mleteho jsem pridala kousky klizky, chut mleteho byla vyborna. Korenila jsem presne podle receptu, pouze pepr a rimsky kmin a trochu saturejky misto petrzelky.
Přílohou byla placka hokkaidak
a bylo hodne dobre !
Spiser, diky za skvely recept
Příspěvek upraven 04.10.11 v 18:21
5068 příspěvků 30.9.11 15:25
Spiser, vdaka za fantasticky a rychly obed
.. telacie som namlela s buckem, do dulku do
hniezda dala kvapku kecupu stiplaveho, na to koliesko paradajky a vajicko. Pod
hniezda kolecko cibule, pokvapkala (vyslovene kvapku) olejom a dala pod alobal
zapiect..vybrala polozila vrch koleckom paradajky a cibule ako je patrne
z fotky , polialate stavou z pekaciku a dala znova piect uz neodkryte skoro do
zlatava..nakoniec zaliala salkou paradajkoveho pretlaku..prebublalo a podavalo
sa s ryzou..a fotila priamo od stolu..zadne aranzovanie..nedalo sa.. vyzera
lakavo, vona pekelna, hlad nesmierny…srdecne zdravim a dakujem .:)
Spiser, ono to vlastne takovy drobkuv mexicky haburger je, pouze tam nemas ancho chille. Vejce do mleteho take nedavam. Misto ancho chille pridavam ruzne ostre, chilli sambaly, isot a pod. U tveho receptu (narozdil od Jolany, ktera to vynecha
), me zaujal a libi se mi, rimsky kmin. Urcite
do masa pridam !

Uz se tesim, snad uz brzo na hnizda dojde, Jolano, dobre jsi investigovala !!
717 příspěvků 28.9.11 14:43
Dorschi!
Tohle je neco jiného nez „pstrosí“ nebo „skotská“ vejce. Vsimni si ze je to také jinak ochuceno. Jinak díky za to, ze jsi mi pripomnel socialismus. Zil jsem v nem pres 40 let a na „závodky“ a jídla v nich si dost pamatuji.
Díky za Tvuj komentár!
Jak se stalo u wydry dobrym zvykem, udela ve stylu mexicky haburger , na to ono vejce . Upece v alobalove misticce zalije bud nejakou rajskou omáčkou kořeněnou, pálivou, nebo zakysanou smetanou s limetkou a česnekem . Bude to velice dobre , i kdyz maso sussi, protoze hlavne ciste hovezi . Chutna uplne jinak, nez bezne mleta masa a vyborna chut vyvazi suchost.
717 příspěvků 28.9.11 14:36
Jolana a Esmeralda.
Dekuji vám, dámy! Co se týká suchosti jídla tak se priznám ze stavnaté zrovna není. Suché ovsem také ne. Zálezí samozrejme jak tucné maso se pouzije. Já pouzil smes veprového a telecího, jak Esmeralda predpokládala, a maso pustilo i trochu stávy a tuku. Nakonec,pod vejce se dá polozit kousek plátku osmazené slaniny, kousek plátku tucného sýra nebo obojí. K vejcím v hnízde se také dá podávat jak teplá, tak studená omácka.
Jeste jednou díky za komentáre!
54 příspěvků 28.9.11 13:31
No za socilismu něco podobné servírovali v závodkách, vejce bylo zabalené celé a prezentované jako „pštrosí vejce“, byly suché. Nicméně hezké retro.
4813 příspěvků 28.9.11 02:36
Jeníku, vítej zpatky. Dlouho jsi tu nebyl.
Recept je pěkný a hlvně jednoduchý…takové slavnostnější karbanátky s asijským nádechem. Když už je v tom římský kmín, asi bych neodolala přidat trochu koriandru. Římský kmín a koriandr je v mé kuchyni nerozlučné manželství.
Míchaným masem, předpokládám, že myslíš vepřové / telecí.
Pečení na plechu se mi také líbí. Jsem holka šetrná a musím šetřit hlavně kalorie.
Mám trochu strach zda to nebude moc suché.
Ale co…dám si k tomu o to víc vína.
5068 příspěvků 27.9.11 19:27
Spiser, vdaka
uz to je zaradene do jedlaneho listku patecniho

Az som radostou zvyskla ked som uvidela recept …pozdravujem ..vela..odtial az tam kde si ..:)