Recept Vejce ve hnízdech

(Hodnoceno 1x) Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vejce ve hnízdech

Postup

5 vajec uvarte natvrdo, oloupejte je a prekrojte je podelne na pulky.
V mise smichejte maso, cibuli, petrzelku,1 vejce, olej, rimsky kmin a sul. Nechte stat ½ - 1 hodinu.

Maso rozdelte na 10 stejnych dilu a kazdy dil vyformujte jako kulatou placicku asi 1 cm vysokou. Do stredu kazde placicky polozte vejce reznou plochou dolu, maso dokola zvednete a pritisknete k vejci.

„Hnizda“ rozlozte do tukem vymazaného pekace a pecte v troube vyhrate na 180°C asi 40 minut.

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.09.11 vloženo
  • 11373x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mletého míchaného masa
  • 6 vajec
  • 2 cibule, jemne nakrájené
  • 3 PL oleje
  • ½ KL rimského kminu
  • ½ svazku petrzelky, nakrájené nadrobno
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • varene brambory, chleb, bramborova kase, cervena zrala rajcata nakrajena na platky, osolena, opeprena a prelita olivovym olejem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.04.13 15:01

Měla jsem málo masa, tak z toho byla vejce spíš „na“ hnízdech, než-li „ve“ hnízdech, ale to vůbec nehrálo roli… báječně jsme si pochutnali.
Využila jsem pár tipů z komentářů: pod hnízda jsem dala kolečka z velké cibule a do masové směsi posekanou snítku saturejky…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

jolana 30.09.11 15:16

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Vejce ve hnízdech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 29.08.14 11:52

Spiser, za ten recept mas metal..a nielen za ten.. v podstate za vsetky, zdravim a dufam ze sa mas dobre.. :kytka: :mavam:
PS: mohol b si na pomaly hrniec zas vkladat..slow cooker je moj favorit, hlavne v horucavach :mavam:

 
Walkyrka
25 příspěvků 27.04.13 14:00

Za socializmu? Já si pamatuji, že to co popisujete se servírovalo ještě dávno po převratu ve stravovnách na mé střední škole. „Vytunili“ to tenkrát rajskou omáčkou. S holkami ze třídy jsme pojali podezření, že byla dovezená ze sesterské kuchyně :D

Jinak se recept líbí a svádí mě k uvaření.

Příspěvek upraven 27.04.13 v 14:02

 
jolana
5064 příspěvků 10.02.13 08:43
:) :mavam:
 
spiser
717 příspěvků 05.10.11 17:38

Jolana a Wydra.
Dekuji za príspevky! Fotky jsou velmi pekné. Já zverejnil zcela obycejný recept a vy jste z nej udelali témer „specialitu“. Príste to budu delat podle vás. Jeste jednou dekuji!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.10.11 14:43

Do mleteho jsem pridala kousky klizky, chut mleteho byla vyborna. Korenila jsem presne podle receptu, pouze pepr a rimsky kmin a trochu saturejky misto petrzelky.
Přílohou byla placka hokkaidak
a bylo hodne dobre !
Spiser, diky za skvely recept :potlesk:

Příspěvek upraven 04.10.11 v 18:21

 
jolana
5064 příspěvků 30.09.11 15:25

Spiser, vdaka za fantasticky a rychly obed :).. telacie som namlela s buckem, do dulku do hniezda dala kvapku kecupu stiplaveho, na to koliesko paradajky a vajicko. Pod hniezda kolecko cibule, pokvapkala (vyslovene kvapku) olejom a dala pod alobal zapiect..vybrala polozila vrch koleckom paradajky a cibule ako je patrne z fotky , polialate stavou z pekaciku a dala znova piect uz neodkryte skoro do zlatava..nakoniec zaliala salkou paradajkoveho pretlaku..pre­bublalo a podavalo sa s ryzou..a fotila priamo od stolu..zadne aranzovanie..nedalo sa.. vyzera lakavo, vona pekelna, hlad nesmierny…srdecne zdravim a dakujem .:)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.09.11 14:48

Spiser, ono to vlastne takovy drobkuv mexicky haburger je, pouze tam nemas ancho chille. Vejce do mleteho take nedavam. Misto ancho chille pridavam ruzne ostre, chilli sambaly, isot a pod. U tveho receptu (narozdil od Jolany, ktera to vynecha :lol: ), me zaujal a libi se mi, rimsky kmin. Urcite do masa pridam !
Uz se tesim, snad uz brzo na hnizda dojde, Jolano, dobre jsi investigovala !! :-P :potlesk:

 
spiser
717 příspěvků 28.09.11 14:43

Dorschi!
Tohle je neco jiného nez „pstrosí“ nebo „skotská“ vejce. Vsimni si ze je to také jinak ochuceno. Jinak díky za to, ze jsi mi pripomnel socialismus. Zil jsem v nem pres 40 let a na „závodky“ a jídla v nich si dost pamatuji.
Díky za Tvuj komentár!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.09.11 14:42

Jak se stalo u wydry dobrym zvykem, udela ve stylu mexicky haburger , na to ono vejce . Upece v alobalove misticce zalije bud nejakou rajskou omáčkou kořeněnou, pálivou, nebo zakysanou smetanou s limetkou a česnekem . Bude to velice dobre , i kdyz maso sussi, protoze hlavne ciste hovezi . Chutna uplne jinak, nez bezne mleta masa a vyborna chut vyvazi suchost.

 
spiser
717 příspěvků 28.09.11 14:36

Jolana a Esmeralda.
Dekuji vám, dámy! Co se týká suchosti jídla tak se priznám ze stavnaté zrovna není. Suché ovsem také ne. Zálezí samozrejme jak tucné maso se pouzije. Já pouzil smes veprového a telecího, jak Esmeralda predpokládala, a maso pustilo i trochu stávy a tuku. Nakonec,pod vejce se dá polozit kousek plátku osmazené slaniny, kousek plátku tucného sýra nebo obojí. K vejcím v hnízde se také dá podávat jak teplá, tak studená omácka.
Jeste jednou díky za komentáre!

 
dorsch
54 příspěvků 28.09.11 13:31

No za socilismu něco podobné servírovali v závodkách, vejce bylo zabalené celé a prezentované jako „pštrosí vejce“, byly suché. Nicméně hezké retro.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.09.11 02:36

Jeníku, vítej zpatky. Dlouho jsi tu nebyl.
Recept je pěkný a hlvně jednoduchý…takové slavnostnější karbanátky s asijským nádechem. Když už je v tom římský kmín, asi bych neodolala přidat trochu koriandru. Římský kmín a koriandr je v mé kuchyni nerozlučné manželství.
Míchaným masem, předpokládám, že myslíš vepřové / telecí.
Pečení na plechu se mi také líbí. Jsem holka šetrná a musím šetřit hlavně kalorie.
Mám trochu strach zda to nebude moc suché.
Ale co…dám si k tomu o to víc vína.

 
jolana
5064 příspěvků 27.09.11 19:27

Spiser, vdaka :) uz to je zaradene do jedlaneho listku patecniho :)
Az som radostou zvyskla ked som uvidela recept …pozdravujem ..vela..odtial az tam kde si ..:)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Květákový salát s okurkou


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz