Recept Vejce s paprikami - Bocuse Œufs à la piperade

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vejce s paprikami - Bocuse Œufs à la piperade

Postup

Oloupat a na jemno posekat cibule, z paprik vyjmout semeník a nakrájet je na 3 cm proužky, oloupat rajčata, zbavit je semínek a nakrájet je na 1/4, a oloupat česnek a nakrájet ho na plátky.

Rozehřát pánev přidat olej a osmažit cibuli a přidat česnek. Přidat papriky a podusit je tak 5 minut. Přidat rajčata, snížit teplotu a asi 15 minut vše podusit.

Vejce pomocí vidličky lehce našlehat a nalít je na zeleninu. Míchat vařečkou do té doby, než jsou jako velice řídce usmažená vejce. Ochutit je solí a pepřem a přendat na nahřátou mísu.

Na pánvi narychlo osmažit šunku po obou stranách. Položit ji na vejce a ihned podávat.

P.S. Bayonne šunka z oblasti Basque ve Francii je velice lehce uzená a v soli uzrálá. Připomíná Parmskou šunku a jiné Prosciutto šunky.

Zdroj receptu je v jeho názvu

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.10 vloženo
  • 1494x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 střední cibule
  • 200 g zelených a červených paprik
  • 300 g rajčat
  • 1stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 tlusté plátky šunky, jako je Bayonne (vzduchem sušená)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vejce s paprikami - Bocuse Œufs à la piperade

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 11.10.10 01:31

tak devce a kdo od koho opisoval :lol:

 
glama  10.10.10 19:59

Jejda…nedat tam česnek a místo šunky tam dát obyčejný měkký salám…a máte tu klasické české lečo :-)
A dobrota je to určitě v obou verzích…přestože toto je dílem věhlasného Bocuse :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz