Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupat a na jemno posekat cibule, z paprik vyjmout semeník a nakrájet je na 3 cm proužky, oloupat rajčata, zbavit je semínek a nakrájet je na 1/4, a oloupat česnek a nakrájet ho na plátky. Rozehřát pánev přidat olej a osmažit cibuli a přidat česnek. Přidat papriky a podusit je tak 5 minut. Přidat rajčata, snížit teplotu a asi 15 minut vše podusit. Vejce pomocí vidličky lehce našlehat a nalít je na zeleninu. Míchat vařečkou do té doby, než jsou jako velice řídce usmažená vejce. Ochutit je solí a pepřem a přendat na nahřátou mísu. Na pánvi narychlo osmažit šunku po obou stranách. Položit ji na vejce a ihned podávat. P.S. Bayonne šunka z oblasti Basque ve Francii je velice lehce uzená a v soli uzrálá. Připomíná Parmskou šunku a jiné Prosciutto šunky. Zdroj receptu je v jeho názvu
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vejce s paprikami - Bocuse Œufs à la piperade
tak devce a kdo od koho opisoval
Jejda…nedat tam česnek a místo šunky tam dát obyčejný měkký salám…a máte tu klasické české lečo

A dobrota je to určitě v obou verzích…přestože toto je dílem věhlasného Bocuse