Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blond_007 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Luxusní snídaně nebo výborný předkrm s libovolným počtem
porcí
Doporučuji začít tím, že si připravíte omytou pažitku, na pásky nakrájíte slaninu, kterou samotnou opečete na pánvi (žádný další tuk) a najemno nastrouháte parmesan. Tyhle tři věci v množství dle chuti, nic z toho by vám ale nemělo chybět, není to pak ono... S vejci pak musíte rychle (aby zůstal žloutek hezky tekutý a lehce teplý - je to chutnější), takže pokud máte vše předem hotové, oceníte to :-) Vodu osolíme a přivedeme k varu, poté do ní přidáme ocet (na 1,5l asi 1 deci) záleží kolik vajec děláte - tenhle obsah vody stačí na 4 vejce. Než dáte vejce do vody, tak ztlumte plamen, kdyby voda příliš bublala, tak budete mít vejce po celém hrnci. Pokud si netroufáte vyklepnout vajíčko přímo ze skořápky do hrnce, klidně použijte naběračku nebo vodu v hrnci zamíchejte a klepněte ho do proudu, ne doprostřed. Vařte maximálně 2 min. a vytáhněte na děrované lžíci. Vajíčko nemusí mít ideální tvar, zasypete ho dobrotama. Nasypte na něj parmesan, slaninku (pokud zbyl parmesan, tak klidně dosypte nahoru a pažitku).
Recept je z kategorií: Chuťovky
libovolné pečivo dle chuti
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vejce po parmsku