Recept Vejce natvrdo s pikantní omáčkou

Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Natvrdo uvařená vejce po délce rozpůlíme, klademe plochou stranou na mělkou mísu, nebo po čtyřech polovinách na desertní talířek, polijeme pikantní omáčkou a podáváme se slaným rohlíkem, chlebem, salátem bramborovým nebo zeleninovým. Příprava omáčky: Do hrnku si dáme mléko, škrob, žloutky a sůl, postavíme do kastrolu s vřelou vodou a na plotně kvedláme do zhoustnutí. Když hmota kryje vařečku, vyjmeme hrnec z vody, přidáme syrové máslo, podle chuti tlučeného pepře, kávovou lžičku hořčice nebo citronové šťávy. Vše dobře rozmícháme, necháme vychladnout a vejce polijeme. Přizdobíme je zelenou petrželkou, rajčetem, salátem nebo ředkvičkou.

Recept je z kategorií: Zdobená vejce

Nahlásit recept

  • 22.10.02 vloženo
  • 5348x zobrazeno

Ingredience

  • natvrdo uvařená vejce
  • Omáčka:
  • 1/2 l mléka
  • 4 dkg bramborového škrobu
  • 2 žloutky
  • 5 dkg másla
  • sůl, pepř
  • 1 lžička hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vejce natvrdo s pikantní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz