Recept Vejce na francouzský způsob

(Hodnoceno 3x) parles Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vejce na francouzský způsob

Úvod

Moc dobré pohoštění, třeba na párty. Okoukal jsem od mistra kuchaře Jacquese Pépina.

Postup

Vejce podélně rozkrojit a položit je řeznou plochou na talířek. V misce dobře rozmíchat majonézu s kečupem, trochou vody a Srirachou (nebo Tabascem). Množství podle chuti, konzistence řidší než majonéza, ale ne moc tekutá. Půlky vajec přelít touto omáčkou, na každou půlku položit sardelové filátko, přidat kapary a posypat drobně nakrájenou červenou cibulí. Přesné množství ingrediencí na omáčku a posyp neuvádím, to je individuální.

Recept je z kategorií: Zdobená vejce

Nahlásit recept

  • 07.04.15 vloženo
  • 4388x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 ks vejce vařené natvrdo
  • 4 ks sardelová filátka v oleji
  • majonéza
  • kečup
  • Sriracha nebo Tabasco
  • voda
  • kapary
  • cibule červená

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 16.4.15 22:13

Výborné.

Odkaz na uvaření

daduuja 9.4.15 13:36

Výborné, jen červenou cibuli musela nahradit bílá.

Uvaření se již líbí 10 labužníkům
Odkaz na uvaření

Cuso 8.4.15 21:17

Dobry tip. Moja omacka je viac cervena a je jej podstatne viac. Vynechal som sardely, lebo ryby nejem.super recept.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

parles 7.4.15 18:34

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Vejce na francouzský způsob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vejce na francouzský způsob

di
2452 příspěvků 30.10.15 10:30

@Misi46 Srirachu koupíte v každé vietnamské tržnici a myslím, že i o dost levněji. Taky v různých super-hyper ji mívají - v oddělení mezinárodních specialit.
No a opravdový fajnšmekr a hračička si ji může vyrobit sám, koneckonců i tady na Labužníkovi na ni recept je .
Aha, teď koukám, že můj komentář je už bezpředmětný - ten, na který jsem reagovala, mezitím zmizel. Tudíž prosím adminy, aby tento můj příspěvek vymazali taky, děkuji předem.

Příspěvek upraven 30.10.15 v 10:31

parles
303 příspěvků 13.4.15 15:59

@exczech, gratuluji, to musel být zážitek!

exczech
299 příspěvků 12.4.15 18:19
Jacque Pepin

Asi se opicil po nas jak se delaji Ruska Vejce, jenom na ne polozil ancovicku ;) Ale to si delam srandu, on je mister, mel jsem cest ho poznat osobne za meho pusobeni v Hotelu Pierre kde byl cely tyden jako navstevujici chef a podepsal me pro moji zenu, ktera ho zboznuje jedno z jeho menues.

daduuja
1149 příspěvků 8.4.15 14:57

@parles Nejsi Pépin?, protože tvoje na fotce vypadají úplně stejně :potlesk: Zítra mám večeři :-) Dík.

parles
303 příspěvků 8.4.15 14:24

@daduuja se na You Tube, tam je Jacques Pépin na sto způsobů! Sice to není česky, ale to nevadí! Začni třebas tady: https://www.youtube.com/watch?…

daduuja
1149 příspěvků 7.4.15 20:36

Když ho stihnu, taky na něj ráda koukám :-) Tenhle recept jsem neviděla, škoda, dnes z pomlázkových zbylých vajec opět Čínská vejce po česku od bedly :-)
Ale zkusím i francouzská :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz