Recept Vejce na francouzský způsob

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vejce na francouzský způsob

Úvod

Moc dobré pohoštění, třeba na párty. Okoukal jsem od mistra kuchaře Jacquese Pépina.

Postup

Vejce podélně rozkrojit a položit je řeznou plochou na talířek.
V misce dobře rozmíchat majonézu s kečupem, trochou vody a Srirachou (nebo Tabascem). Množství podle chuti, konzistence řidší než majonéza, ale ne moc tekutá.
Půlky vajec přelít touto omáčkou, na každou půlku položit sardelové filátko, přidat kapary a posypat drobně nakrájenou červenou cibulí.
Přesné množství ingrediencí na omáčku a posyp neuvádím, to je individuální.

Recept je z kategorií: Zdobená vejce

Nahlásit recept

  • 07.04.15 vloženo
  • 3559x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 ks vejce vařené natvrdo
  • 4 ks sardelová filátka v oleji
  • majonéza
  • kečup
  • Sriracha nebo Tabasco
  • voda
  • kapary
  • cibule červená

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 16.04.15 22:13

Výborné.

Odkaz na uvaření

daduuja 09.04.15 13:36

Výborné, jen červenou cibuli musela nahradit bílá.

Uvaření se již líbí 9 labužníkům
Odkaz na uvaření

Cuso 08.04.15 21:17

Dobry tip. Moja omacka je viac cervena a je jej podstatne viac. Vynechal som sardely, lebo ryby nejem.super recept.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

parles 07.04.15 18:34

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Vejce na francouzský způsob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
di
2451 příspěvků 30.10.15 10:30

@Misi46 Srirachu koupíte v každé vietnamské tržnici a myslím, že i o dost levněji. Taky v různých super-hyper ji mívají - v oddělení mezinárodních specialit.
No a opravdový fajnšmekr a hračička si ji může vyrobit sám, koneckonců i tady na Labužníkovi na ni recept je .
Aha, teď koukám, že můj komentář je už bezpředmětný - ten, na který jsem reagovala, mezitím zmizel. Tudíž prosím adminy, aby tento můj příspěvek vymazali taky, děkuji předem.

Příspěvek upraven 30.10.15 v 10:31

 
parles
302 příspěvků 13.04.15 15:59

@exczech, gratuluji, to musel být zážitek!

 
exczech
297 příspěvků 12.04.15 18:19
Jacque Pepin

Asi se opicil po nas jak se delaji Ruska Vejce, jenom na ne polozil ancovicku ;) Ale to si delam srandu, on je mister, mel jsem cest ho poznat osobne za meho pusobeni v Hotelu Pierre kde byl cely tyden jako navstevujici chef a podepsal me pro moji zenu, ktera ho zboznuje jedno z jeho menues.

 
daduuja
1140 příspěvků 08.04.15 14:57

@parles Nejsi Pépin?, protože tvoje na fotce vypadají úplně stejně :potlesk: Zítra mám večeři :-) Dík.

 
parles
302 příspěvků 08.04.15 14:24

@daduuja se na You Tube, tam je Jacques Pépin na sto způsobů! Sice to není česky, ale to nevadí! Začni třebas tady: https://www.youtube.com/watch?…

 
daduuja
1140 příspěvků 07.04.15 20:36

Když ho stihnu, taky na něj ráda koukám :-) Tenhle recept jsem neviděla, škoda, dnes z pomlázkových zbylých vajec opět Čínská vejce po česku od bedly :-)
Ale zkusím i francouzská :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz