Recept Vejce Florentine

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvařit špenát do měkka, slít a přidat máslo s oříškem. Udržovat teplé. Rozkrojit housky a trochu je ogrilovat. Potřít je máslem a hořticí. Na každou půlku housky položit plátek šunky (je-li plátek velký, pak ho přehnout) a 1/4 špenátu. Připravit ztracená vejce v trochu vařící vodě, osušit je na ubrousku. Vykrojit z nich kolečko, velké jako houska a položit navrch špenátu. Polít horkou omáčkou a posypat trochou papriky. Podávat horké. Omáčka: Rozehřát máslo na malé pánvičce a zamíchat dovnitř mouku. Míchat asi 1 min. na středním ohni. Sejmout s ohně a postupně zamíchat dovnitř mléko. Vrátit na oheň a míchat, až omáčka vaří a je hustá. Zamíchat dovnitř sýr, máslo a míchat, až se sýr rozpustí.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 16.09.02 vloženo
  • 12909x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g očištěného špenátu
  • 15g másla
  • špetka oříšku
  • 2 kulaté housky
  • 2 lžíce másla navíc
  • 2 lžičky plnozrnné hořtice
  • 4 plátky šunky
  • 4 vejce
  • sladká, mletá paprika
  • Sýrová omáčka:
  • 2 lžičky másla
  • 2 lžičky polohrubé mouky
  • 180ml mléka
  • 125ml nastrouhaného, chutného sýru
  • 15g másla navíc

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vejce Florentine

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vejce Florentine

babi
6360 příspěvků 31.7.10 07:19
Re: Vejce Florentine (R).

casino, jak sam znate, folie je k nezaplaceni a Vas knedlik je moderni verzi bez pradla ZDE ;)

babi
6360 příspěvků 31.7.10 07:08
Re: Vejce Florentine (R).

to netykali jsme si v minulem komentari bylo poznamkou na drivejsi doby a ne jenom na nas dve :)
alis, urcite bych nasla mnoho veci ve svych drivejsich receptech nejenom hrubky a preklepy. Jak to je s tou soli? Nekdy jsem posirovala v bujonu (obvykle slanem) a vejce se mi roztekla, namisto aby ztuhla. Mam nekolik profesionalnich pratel a tak jsem se ptala jak to ze. Sul se jednoduse nema davat do tekutiny na posirovani vajec, reaguje s bilkem. Byla to pro me taktez novinka. Takze solim az nakonec :)
Prijemny vikend!

Alis
2617 příspěvků 31.7.10 03:39
Re: Vejce Florentine (R).

Casino, nespočívá… nebo jsem na jiné polokouli. Vrtím vždy po směru (jsem pravák) a cucky, co se staly z bílků, by se snad hodily jen do polévky s rozšlehaným vejcem (od dětství ji z duše nenávidím) :)

casino
4491 příspěvků 31.7.10 03:27
Re: Vejce Florentine (R).

…pro mě je ta folie rovněž novum :)
alis, úspěšnost finty s vírem spočívá m.j. i v tom, že je lepší roztočit vodu po směru hodinových ručiček…, pokud tedy ztrácíte vejce na severní polokouli :-)

Alis
2617 příspěvků 31.7.10 03:04
Re: Vejce Florentine (R).

babi, samozřejmě, že jsme si tykaly a doufám, že stále ještě tykáme (jako s ostatními labužníky) :) To, co se zdálo jako vykání, bylo oslovení v množném čísle, když například i Františka psala, že doporučuje a bylo to moc dobré. :)

K receptu - prý neříkáš nic nového, no jak komu, pro mě je například nápad s fólií nový a velmi objevný.
Spíš mám problém s tvým výrokem „nikdy nepoužíváme sůl“ - za prvé jsem vždy vodu solila a vyšlo to, za druhé sama ve výše uvedeném receptu píšeš o osolené vodě.
Fintu s vírem ve vodě znám, taky jsem zkusila, ale vyšlo to jen někdy… asi nejpravděpodobnějším vysvětlením je to, co píšeš - důležité je stáří vajec. :)
Zdravím, hezký víkend
Alis

babi
6360 příspěvků 31.7.10 02:04
Re: Vejce Florentine (R).

alis, netykali jsme si? Avsak jak chcete. Pri priprave ztracenych vajec se samozrejme muze pouzit ocet. Ocet se vsak nekdy nehodi chutove a vlastne neni tak dulezity jako jsou cerstva vejce pokojove teploty. U cerstvych vajec bilek drzi pohromade u vajec jiz tyden starych bilek zacina ridnout. Nikdy nepouzivame sul!
Nejdrive privedem dostatecne mnozstvi vody do varu a potom jeji teplotu nechame snizit na pouhe probublavani (zvolna varit) pri teplote tak 20 stupnu pod bodem varu. Kdyz je voda prilis tepla, bilek se stane tuhym a zloutek je prevareny, avsak kdyz je voda studena, vejce se zacne delit pred tim, nez se ma moznost uvarit. Pri chladnuti varici vody pred pridanim syroveho vejce (to opatrene rozklepneme na talirek tak, ze neporusime zloutek) je dobre vodou zamichat jednim smerem a takto vytvoreny ‚vir‘ udrzi vejce pohromade. Hotova vejce vyjmeme pomoci derovane lzice a polozime na krajic chleba, aby mela moznost okapat. Je mnoho triku jak pripravit ztracena vejce bez problemu a zde je deden. Vejce opatrne rozklepneme na kuchynskou plastickou folii kterou jsme dali do hrnicku, konce shrneme nad vejcem a nechame tam trochu vzduchu, zavazeme a uvarime 3 - 4 minuty, podle teploty vody a velikosti vejce. Vejce budou pekne kulata a nemusi se formickou odkrajovat roztrhane okraje bilku.
Zajiste vim, ze Vam osobne nerikam nic noveho.

Alis
2617 příspěvků 30.7.10 20:08
Re: Vejce Florentine (R).

Jednou v životě jsem zkusila připravit ztracená vejce jen v osolené vodě, bez octa. Nepovedlo se Proto mám dotaz: opravdu připravujete bez octa nebo je to jen opomenutí v receptu?

Frantiska
927 příspěvků 31.3.09 01:27
Re: Vejce Florentine (R).

doporucuji, je to moc dobre

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vejce Florentine (R).

beruško, ani nevíš, jak jsi mě potěšila vlídným slovem! Ale prosím Tě moc, tykej mi ;o)

Měj se pěkně!

Labužník beruška102
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vejce Florentine (R).

Je to moc výborný receptík,mám Vaše recepty moc moc ráda.Děkuji.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Promiňťe, uletělo mně ¨k¨ve jméně.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Kačeno, jedná se o hořčici s hořčičnýma zrníčkama a není žádný problém s ní něco potírat.

Labužník Kacenka
3 příspěvky 28.9.02 18:21
Plnozrnna hortice?

2 lzicky plnozrnne hortice nebo 2 lzicky plnotucne horcice? Na potirani to asi bude horcice plnotucna.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz