Recept Vejce do skla z mikrovlnky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jednoduchý, doba přípravy přibližně 2 minuty.

Postup

Rozklepneme vejce do skleničky a lehce poprášíme špetičkou soli. Vidličkou nebo párátkem propícháme vejce aby nevybuchlo, a vložíme do mikrovlnky. „Vlníme“ 1 minutu a můžeme podávat. Tato příprava je velmi rychlá a „bezbolestná“ ve smyslu chlazení horkých vajec, neboť si vejce rozklepneme do skleničky přímo zastudena. Kdo chce a zvolí si způsob se salámem či slaninou, na spodek, ještě před vložením vejce, vloží nadrobno nakrájený salám či slaninu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.06.13 vloženo
  • 5033x zobrazeno

Čas přípravy

  • Přibližně 5 minut.

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Sklenička nebo hrneček
  • vejce (jedno i více, podle chuti strávníka)
  • špetka soli
  • možno přidat trochu nadrobno nakrájené slaniny či salámu.

Doporučená příloha

  • Chléb s máslem, nebo margarinem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vejce do skla z mikrovlnky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1665 příspěvků 29.06.13 07:43

@esmeralda píše: Proto vřele doporučuji tento udělátor:

http://images.google.com/search

Ta plastová „pánvička s poklicí“ na dvě vejce je přesně to „udělátko“ o kterém píšu níže (26. 6. 13 19:19). Tehdy to bylo prodáváno v nějakém supermarketu. Také jsem nedávno viděla v teleshopingu kterési slovenské TV formičku na vaření vajec bez skořápky, ale k vaření ve vodě - takové plastové třičtvrtěvejce s víčkem.

Příspěvek upraven 29.06.13 v 07:50

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.06.13 03:52

Ha ha, já vůbec netvrdím, že by měl mít někdo mikrovlnku povinně rád.
Jenom se to asi musí umět.

Vajíčka jsou potvory a i přes propíchnutí mohou explodovat. Proto vřele doporučuji tento udělátor:

http://images.google.com/search?…

Předpokládám, že by měl být k dostání v laciných čínských obchodech jako tady.

Ještě jsem nepotkala nikoho, kdo by poznal rozdíl mezi vejci z mikrovlnky a těmi vařenými konvenční metodou.

A když už náhodou nastane výbuch (tento fenomén se nazývá Superheating a už se tady kdysi diskutoval), mikrovlnka je vytřená za půl minuty.

 
Cisajda
37 příspěvků 28.06.13 13:19
Zase ta vajíčka

Pro Birkana: ano přesně teka vlním při 750 W. :lol: :lol: :lol: :lol:

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 27.06.13 16:22

@Eja Jak jde o vejce, tak jsem taky pro klasickou přípravu, ač mikrovlnku na určitý věci ráda využívám…
Prostě jsou „po klasicku“ tak nějak lepší… 8)

@Cisajda Mám doma kuchařku pouze pro mikrovlné vaření a vlastně cokoli se vlní, je nejlíp nechat po „cinknutí“ dojít. Už jsem si díky tý knize troufla na ledacos v mikrovlncee, ale jsou jídla, která už si v ní neudělám a zase naopak je několik věcí, které už ani jinde nedělám, než v mikrovlnce…

 
Eja
3811 příspěvků 27.06.13 15:40

Tak já dámy nevím :think: když už tak už, když cholesterol, tak se vším všudy…volské oko v lívanečníku na máslíčku…jo :mrgreen: ale neberte mne vážně, já jsem zapřísáhlý odpůrce mikrovlnotrúby ( Esme, nečti to :mrgreen: )

 
birkana
1665 příspěvků 27.06.13 14:48

Ještě bych chtěla doplnit upozornění pro ty, kdo budou chtít vyzkoušet 8o

Mikrovlnky mají různý výkon: 650 - 1200 W (obě varianty vlastním). Pak bychom měly, @Cisajda, zmínit, při jakém výkonu „vlníme“ :think: Já bych se přikláněla ke zlaté střední cestě pro většinu výrobků, tj. cca 750 W. Co ty na to?

 
Cisajda
37 příspěvků 27.06.13 14:38
Vejce z mikrovlnky

Birkano, přesně tak, než jsem to „vychytala“, taky to trošku bouchlo, ale max se „nadzvedl“ ten poklo(pec) :-D :lol: :mrgreen: a zadržel to, aby to vajíčko neohodilo troubu. Ten čas, opravdu okolo 40ti sec, ale je pravda, že mě nenapadlo to nechat „dojít“. Hned to rvu ven a baštím
:cert:

 
birkana
1665 příspěvků 27.06.13 14:24

@Cisajda, tento lis na citrón mám ve žlutooranžové 8o Nápad je to báječný - hlavně kdyby to bouchlo, víko zachytí většinu obsahu.

Ano, ten čas by souhlasil a možná bych ještě ubrala na 30 sec a nechala „dojít“ :think:

 
Cisajda
37 příspěvků 27.06.13 14:12
vejce z mikrovlnky (tak trochu volský oka)

Asi určitě všichvni znáte, úplně, obyčejné „mačkátko“ na citron. (Mistička a na to poklop s dirkama.)
Já tot "zařízení používám na volský voči v mikrovlne a to tak, že prstíkem, obaleným v másle vymažu tu mističku, do klepnu celé vajíčko, osolím, okořením, případně i plátkem sýra přeložím. Mističku zavřu tím poklopem s dírkama (dříve na mačkání citronové šťávy :-)
:roll:
A těmi dirkami tam jde vzduch, vajíčko nebouchne, ale minuta je moc. Já mám vyzkoušeno 40 sec a je tak akorát. Je to přesně tahle mistička :P

 
Eja
3811 příspěvků 26.06.13 19:35

:mrgreen: Hih, já vím, proč mikrovlnotrúbu v kuchyni NEMÁM
Birkano :potlesk:

 
birkana
1665 příspěvků 26.06.13 19:19

@hippolyta @Zuzka1973 @jolana, před časem jsem viděla u kolegyně takové plastové „udělátko“ na vaření vajec v mikrovlnce. V návodu bylo uvedeno, že se má chvíli vlnit na půl výkonu, pak vypnout, počkat a dovlnit!!! Tento recept mi přišel tak nějak jako blábol. Proto jsem se na to vrhla s vyhrnutými rukávy :twisted:

V průběhu mého experimentu vejce na povrchu zkoagulovalo, propíchnutá místa se zacelila a exploze již byla neodvratná :cert: :cert: :cert:

Chci ukázat jako Jára Cimrman - Tudy ne, přátelé, tudy cesta nevede!"

Jsem potěšena, že jsem přispěla k vaší dobré náladě :mavam: :mavam: :mavam: (A to myslím upřímně :lol: )

A já jsem vůbec pro „každou špatnost“ :jazyk: Mimochodem, ta mikrovlnka je teď předpisově čistá, už to potřebovala :oops:

 
jolana
5064 příspěvků 26.06.13 19:06

:mrgreen: ja som sa tiez zo srdca zasmiala..birkana, vies ako to byva:cudzie nestestie (uklid) neboli :mrgreen:..raz som tlkla mak, tiez ako obet rozpravy na Lab…skoro ma porazilo.. :mrgreen: :hug:

Příspěvek upraven 26.06.13 v 19:07

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 26.06.13 19:04

@birkana Propíchala jsi něčím žloutek? Do mikrovlnky se musí všechno propíchat… vejce, párky, klobásy… i rajče nebo cokoli, co se „nafukuje“.

Mimochodem, ty samé skleničky jsem měla kdysi také, ale nevydržely pád špatně zavěšené poličky… :)

EDIT - Promiň, přehlídla jsem, žes propíchnutí nevynechala…

Tak to už fakt netuším, kde je chyba :lol: :think:
Já v mikrovlnce zkoušela zatím jen omeletu nebo volské oko, ale jak jde o vejce - na ta je mikrovlnka krátká… vajíčka upřednostňují klasickou, lety osvědčenou, proceduru ;)

Příspěvek upraven 26.06.13 v 19:09

 
hippolyta
394 příspěvků 26.06.13 18:26

Tak tomu říkám oběť vědě :- ). Nevím proč, ale rozveselilo mě to - což je v dnešních dnech velmi zapotřebí.

 
birkana
1665 příspěvků 26.06.13 18:10

Mé milé dámy @Zuzka1973, @Eja, v zájmu vědy jsem provedla experiment v mikrovlnce :jazyk: Ve varném skle jsem rozklepnuté vejce několikrát propíchala skrznaskrz a začala „vlnit“. Při výkonu 750 W po 40-ti vteřinách došlo k explozi :cert: :cert: :cert:…a teď mě omluvte, jdu uklízet :evil: :evil: :evil:

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 26.06.13 14:11

@Eja Pokusím se po nich poohlédnout, třeba budu mít štěstí…
Ale přivedla jsi mě nápad, zkusit to v těch malých od křenové pasty, lidi mi nanosili tokovou zásobu sklenic na zavařování a mezi nimi i ty maličké, které jinak ani nevyužiju… Hrdlo mají jako ty od přesnídávek, tak třeba to půjde… :think: :kytka:

 
Eja
3811 příspěvků 26.06.13 13:55

Možná by se dalo někde na půdě nebo v bazaru objevit - jsou krásné - jako maličkatá zavařovačka na nožkách se skleněným víčkem a kovovým pérkem. O trochu silnější sklo než jsou varné skleněné nádoby. Jsou určená na vaření vajec ve skle - a ta vajíčka jsou z toho nepřekonatelná. Kdybych jich měla víc, dala bych Ti, ale mám jen dvě :mavam:

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 26.06.13 13:47

@Eja Tak to jen tiše závidím… já jsem odkázána jen na pidi rendlíček, který je přesně na tři vajíčka :D
Ta gouda zní dobře… sýr mě ještě nikdy nenapadl, a to si je děláme kolikrát k nedělní snídani docela často :)
Díky za tip :kytka:

 
Eja
3811 příspěvků 26.06.13 13:34

Mám po babičce kalíšky z tlustého varného skla - takové cca 0,5 dcl na třech nožičkách, k tomu víčko a klasické pérko jako na starých zavařovačkách. Do kastrolu vodu, do výšky cca 1/2 ponořených kalíšků, ty trochu vymazat máslem, na dno může být trocha šunky, vyklepnout vajíčka, opepřit, osolit, lze strouhnout trochu goudy či pecorina, zavřít, do horké vody na cca 8 minut - zaleží jak máme rádi. Pak chvíli počkat, otevřít, přidat pažitku a k tomu chlebík s máslem, může být lehce mázlý hořčicí. :mavam:

 
Zuzka1973
2140 příspěvků 26.06.13 13:13

Dala jsem si je… ale ty klasicky vařené, od Bedly… k nim doma pečený rohlík od Noskovice :kytka:

Mikrovlnku sice používám často, ale jsou věci, které by se měly dělat pěkně „postaru“… ;) A „tři vece do skla“ patří na ten seznam ;)

EDIT - Stačilo pod recept od Bedly přidat komentář, jak se dají udělat i v mikrovlnce… ;)

Příspěvek upraven 26.06.13 v 13:28

 
Eja
3811 příspěvků 26.06.13 11:39

:think: díky některým ( nebudu jmenovat, všichni víme) labužníkům je pořád ještě radost sem zajít…ale tohle prudké labužničení :nevim: vejce do skla spíš možná takto ?obzvlášť ta mikrovlněná slanina a chleba s margarínem mi trochu berou dech :,(

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz