Recept Veganská Buddhova mísa - Buddha Bowl

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Veganská Buddhova mísa - Buddha Bowl

Úvod

Název vyplývá z jídla nakupeného v misce, aby vypadalo jako břicho Buddhy :-)

Nemusí obsahovat suroviny přesně podle receptu, ale v misce by měly být obilniny-bulgur, rýže, jáhly …, čerstvá zelenina, jen lehce upravená na páře nebo pod grilem, něco úplně čerstvého - rajčata, okurka, paprika nebo listový salát a na závěr vše posypat semínky - slunečnice, lněné semínko, dýňové …
Místo paprikové omáčky lze použít tahini … prostě, co vás právě napadne a máte doma :-)

Postup

Quinou uvaříme dle rady výrobce.

Cizrnu namočíme na 12h a uvaříme doměkka.

Troubu si předehřejeme na 190°C.
Ve dvou lžících oleje promícháme uzenou papriku, chilli, kurkumu, oregano, sůl a v marinádě stejnoměrně obalíme cizrnu.
Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 15 minut.

Na Červenou paprikovou omáčku rozmixujeme všechny suroviny, podle potřeby dochutíme a upravíme hustotu.

Vkusně upravíme do misky a podáváme a přesvědčujeme sami sebe, že jsme udělali záslužný čin pro své zdraví :-)

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 10.06.16 vloženo
  • 4632x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min+příprava

Ingredience

  • 1 šálek vařené quinoi
  • 1 šálek vařené cizrny
  • 2 polévkové lžíce neutrálního oleje
  • sůl
  • 1lžička uzené papriky
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • oregano.
  • Červená pepřová omáčka:
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1/2 lžíce drceného pepře
  • sůl
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžíce drcených semínek koriandru
  • koriandrová nať.
  • Na oblohu:
  • 1 avokádo
  • listový salát
  • černá sezamová semínka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.06.16 20:02

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Veganská Buddhova mísa - Buddha Bowl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ivo
1045 příspěvků 12.06.16 08:07

@daduuja - :kytka:

Moje děvče… :lol:

 
daduuja
1140 příspěvků 12.06.16 07:49

@Ivo :D

Obilniny i luštěniny i ty, pro nás už zase exotické, máme rádi a vařím je jako přílohy. Zelené saláty, to je samozřejmost a avokádo miluji, stejně tak různá semínka, ale…

Ale představuj si… pekáč s pečeným, malebně pruhovaným bůčkem, s kůžičkou karamelové barvy nařezanou do malých kostiček, které v puse krásně křupnou a vrstvička pod tím křupavým se ti rozplyne na jazyku, z čerstvého žitného chleba ukrojíš krajíc, mázneš ho tím vypečeným ztuhlým sádlem se zrosolovatělou šťávou pod ním, přidáš pláteček masa, malinko přisolíš a k tomu doma nakládané okurky s feferonkou, právě vytažené z lednice… :-)
A nebo talíř těch Buddhových dobrot, kdy v puse rozemíláš, sice kořeněnou, ale stále al dente cizrnu a zajídáš ji trochu mokřejší quinoou, s chuťově moc dobrou raw paprikovou omáčkou, snažíš se potěšit zelenou barvou salátu… namlouváš sám sobě, že paleo je to nejzdravější a hezky se po tom hubne :-)

Kdepak, ten veg… ze mne nikdy nebude, i když postavu mám božskou (od krku dolů úplně jak Buddha) :-) a tyto dobroty budu nadále vyvažovat živočišnými bílkovinami :-) :mavam:

 
Ivo
1045 příspěvků 11.06.16 21:48

@daduuja - a pojem nebylo znamená, že tomu scházely ony živočišné bílkoviny anebo nechutnaly „obilniny/luš­těniny“? Já jsem se ještě k těmto exotickým potravinam nedopracoval/ne­odhodlal (jako u Eji - klasika to zatím jistila :lol: )

 
daduuja
1140 příspěvků 11.06.16 18:31

@Eja udělala jsem tři porce a taky jsem si je snědla sama :(

Mladej odmítl hned, starej :-) asi třikrát nabral, prohlásil, že je to dobrý a s talířem odkráčel do kuchyně, vrátil se s pekáčem pečeného masa, bochníkem chleba a sklenicí okurek… potají jsem pošilhávala, ale odolala i přes nabídky :-) a s ženskou hrdostí odmítla s tím, že to moje je daleko lepší, daleko zdravější a k večeři nezatíží organismus :lol:
Ale nebylo :-)

 
Eja
3831 příspěvků 11.06.16 16:58

Hezké :potlesk:
Podobné kombinace občas dělám, jako bříško Budhy spíš pak vypadá to moje :mrgreen:
Kombinace grilované a čerstvé zeleniny s bulgurem a třeba fazolemi dobře ochucená - nemusím se ani o ničem přesvědčovat :P Jen k cizrně jsem nenašla a asi nenajdu kladný vztah, bílé fazole ji většinou v receptech nahradí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz