Recept Vegan Yam(Jam)-boráky Veg Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vegan Yam(Jam)-boráky

Úvod

V Kanadě se brambora nazývá yam, v Čechách nejspíš Jam, Batát, nebo prostě jen sladká brambora. Použila jsem tu méně sladkou odrůdu červenou (po oloupání bílou). Kdo chce, může dát i běžnou českou bramboru, ale já je teď ze zdrav. důvodů nesmím ;)

Postup

V hrnku smíchat 2 PL mletých lněných semen a 6 PL vody a nechat odstát pár minut.

Do mísy nastrouhat yam bramboru a cuketu, přidat prolisovaný česnek, namočená lněná semena a zbytek ingrediencí. Polotuhou hmotu smažit na pánvi jako klasické bramboráky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.05.18 vloženo
  • 296x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 červená (po oloupání bílá) yam brambora
  • 1 cuketa
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 2 pl psyllium
  • 2 pl mletých lněných semen
  • 3 pl tapioca škrobu
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 kl soli
  • Špetka pepře
  • 1 pl majoránky
  • 1/2 hrnku vody
  • Olej z hroznových semen (nebo kokosový)
  • Kysané (přírodně kvašené) zelí nebo kyselé okurky

Doporučená příloha

  • Kyselé zelí, okurky, atd

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kaketka 18.05.18 00:55

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vegan Yam(Jam)-boráky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kaketka
27 příspěvků 19.05.18 04:48

Jo… a je to yam, ne yum… moje chyba;)

Příspěvek upraven 19.05.18 v 04:48

 
kaketka
27 příspěvků 18.05.18 23:16

Aha haha… no já žiju v Kanadě a nevím jak se jim vlastně česky říká, asi sladké brambory, ale nepoužívám ty oranžový, ty jsou sladký moc a mně prostě nechutnají. To co jsem použila je její příbuzná - červená - a po oloupání bílá.

Příspěvek upraven 18.05.18 v 23:18

 
Frantiska
927 příspěvků 18.05.18 20:52

Kdo, stejně jako já nebude tušit, co je to yum brambora, jak je uvedeno v surovinách. Tak je toasi překlep. Ani google mi nepomohl. Jen ted přemýšlím, ktery rod je myšlen :)

wiki: Smldinec (Dioscorea) je rod jednoděložných rostlin z čeledi smldincovitých. Některé druhy se pěstují pro jedlé škrobnaté hlízy, nazývané jamy. Některé jamy jsou původem z Afriky, jiné v jihovýchodní Asii. Pěstují se hlavně v tropech všech kontinentů. Hlízy obsahují jedovatý alkaloid dioscorin, který se však ničí teplem. Proto se hlízy před konzumací vaří, nebo jinak tepelně upravují. Rod smldinec zahrnuje celkově asi 100 druhů.

Povijnice batátová (latinsky Ipomoea batatas), někdy také povijnice jedlá, je druh tropické rostliny patřící do čeledi svlačcovitých, jejíž kořenové hlízy jsou známé jako batáty či sladké brambory.[1] Jejich oranžová odrůda se v Severní Americe nazývá jam.

Příspěvek upraven 18.05.18 v 21:26

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz