Recept Vegan / Vegetarián boršč Veg Bezlep

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vegan / Vegetarián boršč

Úvod

Pro vegany samo bez kysané smetany ;)

Postup

V hrnci na oleji opražit cibuli, pórek a česnek s mletým kmínem, novým kořením a špetkou soli - nechat zesklovatět, v míchat pokrájený lilek (předem tzv. “vypocený”), potom přidat celer, mrkev, petržel, kedlubnu a brambory a zeleninu nechat zatáhnout. Pak vmíchat ajvar a rajský protlak a nechat ještě zapražit. Vmíchat červenou řepu a zelí (obojí i se šťávou) a přelít horkou vodou. Dochutit bujonem a kořením a až se vše provaří do měkka, nakonec přidat majoránku. Kdo chce podle chuti na talíři dochutit kysanou smetanou ;) A mně osobně hrozně chutná přihodit do talíře pár kapari :)


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.10.17 vloženo
  • 405x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 menší červená cibule
  • Spodní 1/2 pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL oleje z řepných semen (nebo olivový)
  • 1/2 kedlubny
  • 1/2 střední mrkve
  • 1/2 střední petržele
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1/2 menšího lilku
  • 3 mini jarní brambory
  • 1 malá sklenice krájené naložené řepy
  • 1 malá sklenice kysaného červeného zelí
  • 1 PL ajvaru
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 1/2 litru vroucí vody
  • 2 bio veget bujóny (kostky)
  • Nové koření mleté
  • Kmín mletý
  • Sůl
  • Pepř mletý
  • Bobkový list
  • Majoránka
  • Kysaná smetana (pro ty co jedí mléčné produkty)

Doporučená příloha

  • Není nutná

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 22.10.17 12:50

Přiznám se, že jsem přistupovala k receptu trochu nedůvěřivě…Ne­právem.....moc do­bré…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

kaketka 18.10.17 19:29

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vegan / Vegetarián boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kaketka
8 příspěvků 13.11.17 15:58

No já nežiju v Čechách, nakupuju u Poláků - Znojmia tam mají strašně předražený a s přidaným octem. Já kupuju Wolski, protože to zelí je jen kysaný a bez octu. A jasně, ostatní zelenina tam může vcelku jakákoliv podle možností a dostupnosti. Základ je ta řepa a zelí, brambory, cibule, česnek a celer, mrkev, petržel… může tam i cuketa, chřest, možná houby, když tam není maso… moje mamka tam nasekala i kapie a ona dává bílé zelí (že je kyselejší) a řepu dává syrovou, ale to pak chutná jinak…

 
Eja
3740 příspěvků 11.11.17 10:57

Kaketko, recept předávám dál kamarádkám, někdy i s malou skleničkou své naložené červené řepy, a :potlesk: :potlesk: :potlesk:
A docela bych se přimlouvala za ty dvě základní suroviny - naložená řepa a červené zelí - to dávám Znojmia. Ne úplně ideální chuť by se asi už nedala moc napravit.
Pro mne hit podzimu - nemusí tam být úplně všechno, jednou jsem neměla kedlubnu, jednou lilek ( ale ten je tam docela důležitý),a moc dobré. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan Thai kari


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz