Recept Vegan / Vegetarián boršč Veg Bezlep
kaketka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Pro vegany samo bez kysané smetany ;)
Postup
V hrnci na oleji opražit cibuli, pórek a česnek s mletým kmínem, novým kořením a špetkou soli - nechat zesklovatět, v míchat pokrájený lilek (předem tzv. “vypocený”), potom přidat celer, mrkev, petržel, kedlubnu a brambory a zeleninu nechat zatáhnout. Pak vmíchat ajvar a rajský protlak a nechat ještě zapražit. Vmíchat červenou řepu a zelí (obojí i se šťávou) a přelít horkou vodou. Dochutit bujonem a kořením a až se vše provaří do měkka, nakonec přidat majoránku. Kdo chce podle chuti na talíři dochutit kysanou smetanou ;) A mně osobně hrozně chutná přihodit do talíře pár kapari :)
- 18.10.17 vloženo
- 3250x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 menší červená cibule
- Spodní 1/2 pórku
- 3 stroužky česneku
- 2 PL oleje z hroznových semen (nebo olivový)
- 1/2 kedlubny
- 1/2 střední mrkve
- 1/2 střední petržele
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1/2 menšího lilku
- 3 mini jarní brambory
- 1 malá sklenice krájené naložené řepy
- 1 malá sklenice kysaného červeného zelí
- 1 PL ajvaru
- 1 malý rajský protlak
- 1 1/2 litru vroucí vody
- 2 bio veget bujóny (kostky)
- Nové koření mleté
- Kmín mletý
- Sůl
- Pepř mletý
- Bobkový list
- Majoránka
- Kysaná smetana (pro ty co jedí mléčné produkty)
Doporučená příloha
Není nutná
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.10.17 12:50
Přiznám se, že jsem přistupovala k receptu trochu nedůvěřivě…Neprávem.....moc dobré…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Vegan / Vegetarián boršč
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vegan / Vegetarián boršč
27 příspěvků 13.11.17 15:58
No já nežiju v Čechách, nakupuju u Poláků - Znojmia tam mají strašně předražený a s přidaným octem. Já kupuju Wolski, protože to zelí je jen kysaný a bez octu. A jasně, ostatní zelenina tam může vcelku jakákoliv podle možností a dostupnosti. Základ je ta řepa a zelí, brambory, cibule, česnek a celer, mrkev, petržel… může tam i cuketa, chřest, možná houby, když tam není maso… moje mamka tam nasekala i kapie a ona dává bílé zelí (že je kyselejší) a řepu dává syrovou, ale to pak chutná jinak…
Kaketko, recept předávám dál kamarádkám, někdy i s malou skleničkou své naložené červené řepy, a


A docela bych se přimlouvala za ty dvě základní suroviny - naložená řepa a červené zelí - to dávám Znojmia. Ne úplně ideální chuť by se asi už nedala moc napravit.
Pro mne hit podzimu - nemusí tam být úplně všechno, jednou jsem neměla kedlubnu, jednou lilek ( ale ten je tam docela důležitý),a moc dobré.