Recept Vegan / Vegetarián boršč Veg Bezlep

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vegan / Vegetarián boršč

Úvod

Pro vegany samo bez kysané smetany ;)

Postup

V hrnci na oleji opražit cibuli, pórek a česnek s mletým kmínem, novým kořením a špetkou soli - nechat zesklovatět, v míchat pokrájený lilek (předem tzv. “vypocený”), potom přidat celer, mrkev, petržel, kedlubnu a brambory a zeleninu nechat zatáhnout. Pak vmíchat ajvar a rajský protlak a nechat ještě zapražit. Vmíchat červenou řepu a zelí (obojí i se šťávou) a přelít horkou vodou. Dochutit bujonem a kořením a až se vše provaří do měkka, nakonec přidat majoránku. Kdo chce podle chuti na talíři dochutit kysanou smetanou ;) A mně osobně hrozně chutná přihodit do talíře pár kapari :)

Nahlásit recept

  • 18.10.17 vloženo
  • 1080x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 menší červená cibule
  • Spodní 1/2 pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL oleje z hroznových semen (nebo olivový)
  • 1/2 kedlubny
  • 1/2 střední mrkve
  • 1/2 střední petržele
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1/2 menšího lilku
  • 3 mini jarní brambory
  • 1 malá sklenice krájené naložené řepy
  • 1 malá sklenice kysaného červeného zelí
  • 1 PL ajvaru
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 1/2 litru vroucí vody
  • 2 bio veget bujóny (kostky)
  • Nové koření mleté
  • Kmín mletý
  • Sůl
  • Pepř mletý
  • Bobkový list
  • Majoránka
  • Kysaná smetana (pro ty co jedí mléčné produkty)

Doporučená příloha

  • Není nutná

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 22.10.17 12:50

Přiznám se, že jsem přistupovala k receptu trochu nedůvěřivě…Ne­právem.....moc do­bré…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

kaketka 18.10.17 19:29

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vegan / Vegetarián boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
kaketka
27 příspěvků 13.11.17 15:58

No já nežiju v Čechách, nakupuju u Poláků - Znojmia tam mají strašně předražený a s přidaným octem. Já kupuju Wolski, protože to zelí je jen kysaný a bez octu. A jasně, ostatní zelenina tam může vcelku jakákoliv podle možností a dostupnosti. Základ je ta řepa a zelí, brambory, cibule, česnek a celer, mrkev, petržel… může tam i cuketa, chřest, možná houby, když tam není maso… moje mamka tam nasekala i kapie a ona dává bílé zelí (že je kyselejší) a řepu dává syrovou, ale to pak chutná jinak…

 
Eja
3831 příspěvků 11.11.17 10:57

Kaketko, recept předávám dál kamarádkám, někdy i s malou skleničkou své naložené červené řepy, a :potlesk: :potlesk: :potlesk:
A docela bych se přimlouvala za ty dvě základní suroviny - naložená řepa a červené zelí - to dávám Znojmia. Ne úplně ideální chuť by se asi už nedala moc napravit.
Pro mne hit podzimu - nemusí tam být úplně všechno, jednou jsem neměla kedlubnu, jednou lilek ( ale ten je tam docela důležitý),a moc dobré. :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Karbanátky Karbanátky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz