Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
kaketka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zas jeden geniální nápad od ségry
Flax vejce vyrobit tak, že se smíchají 2 PL mletých lněných semen a 6 PL vody (dát stranou na pár minut). V míse smíchat zbytek surovin, přidat Flax vejce, mokrými rukami vyrobit placičky, ty obalit v bezlepkové strouhance. Smažit na kokos tuku.
Pečivo, rýže, brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vegan tofu karbanátky
@kaketka - kamarádka je na tom stejně, nemůže mléčné výrobky a vejce, naštěstí lepek jí nevadí…
Kupujeme tam max. mouku, sůl, třtinový
cukr… prostě to, co neumím… třeba právě toffu 


Nedávno mi zase jiná kamarádka říkala, že její dcera krom rybího masa nemůže žádné jiné, do půl hodiny pak má průjem a zvrací…
Tak vím, jaké to je - já mám naštěstí alergii jen na olivový olej a mandle…
U mě je to zase tak, že maso sice jím, ale jen z našeho rodinného chovu: drůbeží, skopové a vepřové - čistě pro naši potřebu… Před pár lety jsme se zařekli, že nebudeme podporovat velkotovárny na cokoli: od masa po polotovary…
Pěstujeme si sami i vše: od brambor, přes klasiku v ovoci a zelenině, až po lilky a dalších několika netradičních druhů…
Vařím a peču vše doma, i sušenky, pečivo… uzeniny nekupujeme, jen občas šunku nebo anglickou, ale od jedné soukromé firmy s vlastním chovem…
Kupujeme jen základní potraviny k vaření, co jde, tak od soukromníků z okolí…
V obchodě nás moc rádi nemají
Jinak jsem donedávna jídlo tak moc neřešila, ale od té doby, co to tak děláme, tak se nám oběma zlepšily výsledky cholesterolu, mně i alergie, astma a pár dalších, tak vím, že změna v jídelníčku umí být velmi prospěšná - i když pro každého jiná, ale vyplatí se to v každém případě
Držím palce a těším se na další inspiraci
27 příspěvků 9.5.18 12:16
Super… já byla do nedávna jen vegetarián, šle ze zdrav. důvodů jsem postupně musela opustit lepek, mléčné výrobky a některé druhy zeleniny, tak vařím z toho co mi zbylo
Sice nejsem vegan ani vegetarián, ale „veg“ recepty mi některé moc chutnají - dělám si je pro odlehčení i několikrát v týdnu, snažím se jíst co nejpestřeji a tofu miluju…


K tomu tofu bude fajn i v mém případě, kdy vejce normálně jím, zkusit ta lněná semínka - musí to být společně velmi příjemná chuťová kombinace
Takže díky za další inspiraci
Cizrnovou mouku tu ještě zbytek mám, kdyby chybělo, možná bych mohla nastavit rýžovou nebo kukuřičnou - mouky kupuji všechny druhy, na které narazím - miluju možnost mít výběr, třeba palačinky už neděláme z jiné, než jahelné mouky… Moc ráda experimentuji na co se která hodí…