Recept Večeře z Kulaťáku Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Předstartovní nervozitu (vesluji) jsem na začátku léta uklidňovala na farmářském trhu na Kulaťáku. Výsledkem byl košík narvaný dobrůtkama, z kterých se následně vyloupla vynikající pozávodní večeře.
Jo, byla jsem bezkonkurenčně poslední :-)

Postup

Necháme si otevřít lahev velmi vychlazeného bílého vínka či v tomto případě prosecca, zadáme úkoly ostatním. Ty kuchařsky nezdatné třeba puštěním té správné desky, v teplý červnový podvečer třeba árie z italských oper, ty ostatní drobnou pomocí.

Postavíme vodu na těstoviny, celé vaření je rychlé a strašně jednoduché. Řepu si připravíme podle její kvality, já ji ani neloupala, jen nakrájíme na malé klínky, mladé listy dáme do salátu. Na pánvi rozehřejeme hodně olivového oleje a řepu osmahneme, zakápneme acetem, opepříme a chvilku dusíme, měla by zůstat tak akorát na skus. Podle chuti osolit, ale nezapomínejme na sýr, tak opatrně.

A pak už jednoduše: Připravit talíře, nandat těstoviny, na to řepu, podrobit kozím sýrem (nešetřit) a završit to spoustou celých lístků bylinky. Rychle servírovat, na stole by neměla chybět lahev s olivovým olejem. A samozřejmě spousty vychlazeného prosecca.

Doporučuji zůstat u co nejjednodušší verze, nemíchat zbytečně další bylinky nebo česnek nebo tak… Tohle je totiž oslava jednoduchých a čerstvých chutí počínajícího léta.


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.04.12 vloženo
  • 1492x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hodinky max

Ingredience

  • čerstvé vaječné těstoviny, široké nudle jsou ideální
  • mladá malá červená řepa i s listy
  • kvalitní aceto balsamico
  • čerstvý kozí sýr
  • čerstvá majoránka nebo dobromysl
  • velmi kvalitní olivový olej
  • pepř čerstvě drcený
  • sůl mořská čerstvě drcená

Doporučená příloha

  • listový salát s mladými lístky řepy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Večeře z Kulaťáku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.04.12 12:18

Anci, tak tady ale musíš chvíli pobejt.

 
Eja
3811 příspěvků 05.04.12 10:35

Anci, moc jsi mi tu chyběla - Tvé recepty byly vždycky záruka úsměvu či smíchu při čtení receptu a dobrého jídla při jeho realizaci. Jakmile dám dohromady suroviny, vyzkouším. Mám stejný problém jako 2905 - ale podle mne čerstvý jiný než kozí nebude na závadu, chuť bude méně výrazná. Jde spíš o tu správnou konzistenci. Doufám, že se zase na čtyři roky neodmlčíš :mavam: :mavam:

 
2905
753 příspěvků 05.04.12 02:33

Zajímavá kombinace, příležitostně vyzkouším, musím promyslet sýr, s kozím bych nepochodila :mavam:

 
di
2451 příspěvků 04.04.12 21:49

Za koho jezdíte, jestli to není tajné? ;-) - syn je totiž taky „rower“ (proto ta zvědavost) a kolem Kulaťáku se často pohybuje. Jen na trzích ještě nebyl, vždycky má v tu dobu trénink.
Jo a recept je moc pěkný, hned bych si dala.

Příspěvek upraven 04.04.12 v 22:01

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz