Recept Včerejší rýže

(Hodnoceno 1x) Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Včerejší  rýže

Úvod

Ukazka ze aj z mala pri troske snahy sa da spravit zo vcerajsej ryze a surovin co mame, jedlo pre nastevu alebo pre frajera a je to len za par kacek…

Postup

1-Cibulu, cesnak dame oprazit do woku na troche oleja. Pridame ryzu od vcerajska a rozdrobime madzi prstami a prudko opekame prazime.

2-V druhom pekaci si dame oprazit klobasu ako mame. Vyberieme a do vypeku dame oprazit rozmrazenu zeleninu.

3-Zeleninu pridame k ryzi pridame poriadne premiesame, pridame podla chute sojovu omacku a „stir fry“ vsetko vo woku minutu dve, nakoniec pridame jarnu cibulku a cerstvo nasekany koriander ochutime sol korenie.

4–A teraz to hlavne prezentacia, najdeme si peknu plechovku ja mam od kavy, otvorime jej aj dno. Postavime na panvicu a vylejeme tam rozmixovane vajicko. Spravime malinku peknu olemeletu, co dame na vrch.

5–Plechovku postavime na tanier a „napchame“ – navrstvime najprv ryzu, potom klobasu zarovname ryzou, dame dole nasu formicku polozime na vrch „mini omeletu“.

6–Vsetko ozdobime co mame, ja som dal mungo klicky a navrch oprazenu cibulku.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.08.11 vloženo
  • 9662x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • ryza od vecere vcerajsia
  • klobása aku mate
  • mrazena zelenina aku mate
  • 1 lyzice sojova omačka
  • 1 cibula nasekaná
  • 2 struciky cesnak nakrajany na male kusky
  • jarna cibulka na drobno nakrajana
  • cerstva koriandrova vnat – nasekana ked nemame nevadi
  • sol, mleté čierne korenie
  • 2 lyzice olej
  • vajicka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 01.09.11 21:10

bento :-), takto si zbytek rýže dělávám docela často, jen si ji nedělám tak krásnou, ale na pánvi smíchám všechno dohromady a smažené vajíčko přimíchám, je to jednoduché a rychlé a hlavně chutné, díky za návod na krásu :-)
Dnes jsem si od oběda schovala schválně, místo klobásky kousek šunky od kosti, trochu zeleniny …, dobrá večeře :-)

Diskuse k receptu Včerejší rýže

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 03.09.11 00:22

Bento, pekna variace na cinskou smazenou ryzi v tomto pripade podle vlastni chute, nebo co je po ruce. Ryzi lze velice dobre zmrazit a takovato vecere je potom bleskurychla. I ti nejlepsi (chef)kuchari se nekdy musi zamyslet nad novym receptem, aby zuzitkovali zasoby.
Cinane se na misto ‚Jak se mate‘ ptaji, ‚uz jsi dnes snedl svoji ryzi?‘ A kdyz uz jsem u tech idiomu, tak zde je jedna cinska moudrost ‚Povidani ryzi neuvari‘ 8-o

Příspěvek upraven 03.09.11 v 21:46

 
cookie123
253 příspěvků 02.09.11 13:13

bento, to nebyla reakci na tvuj přísěvek, to byla rela reakce na glamu, se kterou souhlasím, v tom smyslu, at to tady nencháme upadnout a za recept nebudeme považovat 2 konzervy a pytlík rýže:))) Já jsem psala už od začátku, že se mi toto docela líbí

 
Bento
794 příspěvků 02.09.11 02:59

:oops: Ja neviem ako u vas ale ja ked som vyrastal na Slovensku tak ryza na druhy den aj ked bola v ladnicke skoncila ako zradlo pre sliepky.Je to velka skoda lebo takto "recyklovana " -znovo pouzita ryza je asi jedno z najlepsich jedal azie ,a ked si date Wikipediu je po 15 menami , kazda krajina ma svoju variantu,svoju omacku vajicko vo vnutri alebo na vrchu atd…
Tym ze som zil v Juznej azii mal som skor za vzor tuto verziu na videu,ale tak sikovne z wokom neviem a nemam taky silny plamen, lebo fried rice - vyprazana nie je dusena so zeleninou ako sa robi na Slovensku tak som si to rozdelil aby sa mi to nedusilo… takze cookie 123, pozeraj video az do konca a najprv vyskusaj az potom kritizuj ,a tolko chilli omacky si nedavaj , bude stipat 2× :palec:
http://www.youtube.com/watch?…
Podobne sa robi aj v Japonsku aj ked sa vajicko sa vmiesava do ryze:
http://www.youtube.com/watch?…
Glama , dik za podporu, Danda, ta tvoja vysla uplne super :potlesk:

 
Anitta
521 příspěvků 01.09.11 23:23

Jo Danda, taky podobne s ryzi nakladam… :-D A je skoda, ze „labuznici“ sve dobroty nevyfoti, osobne hledam inspiraci podle obrazku :wink:

 
danda  01.09.11 22:55

Anitta, tu typickou smaženou rýži si dělám pokaždé na jedné pánvi, dnes jsem namazala víc, ale zase to vypadalo na talíři lépe :-), je to takové rýžové chow mein :-P , rozšířené po celém světě, revitalizace staré okoralé zbylé rýže s dokonalou chutí :-)

 
Anitta
521 příspěvků 01.09.11 22:34

Nahodou, Danda, jestli ta posledni fotka je tvuj vytvor, tak to vypada krasne, a kdyz to vajicko umichas na okraji panve a pak smichas s ryzovou smesi, (oni tu ryzi se zeleninou shrnou na jeden konec panve a na druhem konci delaji vajicko) mas temer typickou fried rice :-D

 
zébulon  01.09.11 22:29

Ano, někdy je dobré to říct takhle explicitně - Bento, kvůli tobě (možná bych mohla napsat i „jen kvůli tobě“) sem stojí za to chodit. Díky za všechny krásné recepty!

 
danda  01.09.11 21:10

bento :-), takto si zbytek rýže dělávám docela často, jen si ji nedělám tak krásnou, ale na pánvi smíchám všechno dohromady a smažené vajíčko přimíchám, je to jednoduché a rychlé a hlavně chutné, díky za návod na krásu :-)
Dnes jsem si od oběda schovala schválně, místo klobásky kousek šunky od kosti, trochu zeleniny …, dobrá večeře :-)

 
casino
4463 příspěvků 01.09.11 20:40

Admin Labužník.com,
OK :-)

Je dobré vědět, že Kerberos podřimuje jen na čtyři oči. Z vonkajšku to vyzeralo, že kolegyňka se pokouší vrtěti psem :mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 01.09.11 19:09

Tak Tak… Terie a fotit a fotit !!! :-D

 
Terie
66 příspěvků 01.09.11 18:43

Nevděk vládne světu :think: Některým lidem by prospělo méně mluvit a více dělat… Když se podívám na aktivitu rýpalů na Labužníku, rozhodně nevidím takovou snahu jako u Benta, který věnuje svůj čas vaření, psaní receptů a focení - tak proč jeho počínání chcete otrávit takovými /s prominutím/ pindy o bramborách s petrželkou a namazaném krajíci chleba? Raději přidávejte své novátorské recepty a focené vlastní výtvory místo nicneříkajících výlevů…

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 01.09.11 12:27

casino - ale ten recept, o kterém mluvíš, byl smazán z toho důvodu, že byl kompletně zkopírován i s fotkami z těchto stránek.

 
cookie123
253 příspěvků 01.09.11 11:51

Za chvíli se může stát, že tady budou recepty typu chleba s máslem a jako inovace si autor vymyslí, že to má mazat z prava do leva :)

 
glama  31.08.11 19:09

Já si myslím, že zužitkovat smysluplně, esteticky, efektně i efektivně suroviny, které se právě nacházejí v lednici, je někdy docela velké umění..
A pokud je zužitkování takové, jako předvádí Bento, pak tady takový recept rozhodně smysl má.
Naopak konzerva s konzervou je veelmi diskutabilní, zejména tam, kde nejde o smrt z vyhladovění..
Takže bych nesrovnávala..
A dělat zde něco jako Odpadkový koš, jde, myslím, zcela proti smyslu Labužníka. Takové „takyrecepty“ s kulinařením, o které se tu více či méně úspěšně pokoušíme, nemá zgruntu nic společného. Navíc, pokud tu již srovnatelné recepty, ale vyšší kvality, z čerstvých surovin, dávno jsou..
Pokud je tak ale někdo zvyklý jíst, prosím.. raději ale v soukromí domova.. Není třeba adorovat..
:mrgreen:

 
casino
4463 příspěvků 31.08.11 18:37

Poté, co jsme zde mnozí včééra rozcupovali Zeleninovou rýži s masovou konzervou až tak, že muselo být vymazáno, tak se Bento ani nemohl zachovat jinak.
Na druhou stranu, kdyby se smázly všechny recepty á la JAK VYČISTIT LEDNIČKU, tak tu bude na Labu díra jak Brno.
Kdysi jsem navrhoval, zřídit zde KOŠ, kam by bylo lze „odložit“ (jak z vlastní vůle, tak z moci úřední) kontroverzní recepty. Možná bychom se potom občas podívali za sebe a řekli s B. Streisand: Hmmm, i TAKOVÍ JSME BYLI :think:

Příspěvek upraven 31.08.11 v 18:39

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 31.08.11 17:44

Bento moc prosím, vložené recepty nemaž - jsou zajímavé a to, že se nezdají jednomu - neznamená, že dalších x lidí je neocení. Názor je jako zadek, každý má nějaký 8-)

 
jolana
5064 příspěvků 31.08.11 16:34

Vymazane vymazeme a co bolo vymazane naspat…Bento, keby som mali vsetko mazat co sa komu nepaci, tak uz ani nas nebude a nielen na Lab…ale aj na povrchu zemskom.. :mrgreen:

 
glama  31.08.11 16:22

Bento, škoda, žes vymazal…
Recept byl příkladem, že i včerejší zbytky se dají zužitkovat kulinářsky - chutně a esteticky.. :think:

 
Bento
794 příspěvků 31.08.11 16:17

:lol: venezia, mas uplne pravdu , uz je vymazane :wink: pridaj sama tvoj vytvor

 
venezia
41 příspěvků 31.08.11 14:11

ANO? ANO? ANO! Zakázat Babicu! To se mně z celého receptu líbí nejvíc, protože když si spočítám finanace na tento, trochu spatlaný recept, tak to raději brambory s petrželkou.

 
Bento
794 příspěvků 30.08.11 13:52

Da sa robit aj „neformalna verzia“ vajicko sa pokraja a mame lacnu "fried rice "- vyprazanu ryzu.
PS:
Vazne takato ryza sa klasicky robi na ranajky v azii , a naozaj sa pouziva obschnuta ryza od vecere, to iste ako v Cechach na Slovensku sa nevyhadzuje chleba od vcerajska :wink:

Příspěvek upraven 30.08.11 v 13:57

 
Bento
794 příspěvků 30.08.11 13:40

:lol: cookie 123 mas uplne pravdu :twisted: , za tie iste peniaze, aj ked to nema honosne meno sa tiez da „zbuchat“ pekne vyzerajuce jedlo - a sam si pochvalim este to chuti aj dobre… skoro ako z restiky ked tam pridame trosku MSG ( Vegetu alebo rozmagame Maggi kocku ).

 
cookie123
253 příspěvků 30.08.11 13:26

to už začíná vypadat jako recept:))) Já nechtěla být jedovatá, ale slečna tam měla puvodně ryzoto:)))Proboha, kdy se národ naučí, že všechno, kde je rýže s něčím není rissoto, maso na nudličky nemusí být nutně „čína“. Dneska se dá sehnat vše, jen nebýt líní projít v supermarketu různé sekce, pokud už nemáme možnost, jako ve velkých městech, nakupovat v autentických obchodech. A zakázat Babicu

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuře na medu Kuře na medu
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz