Recept Včerejší rýže

(Hodnoceno 1x) Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Včerejší  rýže

Úvod

Ukazka ze aj z mala pri troske snahy sa da spravit zo vcerajsej ryze a surovin co mame, jedlo pre nastevu alebo pre frajera a je to len za par kacek…

Postup

1-Cibulu, cesnak dame oprazit do woku na troche oleja. Pridame ryzu od vcerajska a rozdrobime madzi prstami a prudko opekame prazime.

2-V druhom pekaci si dame oprazit klobasu ako mame. Vyberieme a do vypeku dame oprazit rozmrazenu zeleninu.

3-Zeleninu pridame k ryzi pridame poriadne premiesame, pridame podla chute sojovu omacku a „stir fry“ vsetko vo woku minutu dve, nakoniec pridame jarnu cibulku a cerstvo nasekany koriander ochutime sol korenie.

4–A teraz to hlavne prezentacia, najdeme si peknu plechovku ja mam od kavy, otvorime jej aj dno. Postavime na panvicu a vylejeme tam rozmixovane vajicko. Spravime malinku peknu olemeletu, co dame na vrch.

5–Plechovku postavime na tanier a „napchame“ – navrstvime najprv ryzu, potom klobasu zarovname ryzou, dame dole nasu formicku polozime na vrch „mini omeletu“.

6–Vsetko ozdobime co mame, ja som dal mungo klicky a navrch oprazenu cibulku.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.08.11 vloženo
  • 9803x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • ryza od vecere vcerajsia
  • klobása aku mate
  • mrazena zelenina aku mate
  • 1 lyzice sojova omačka
  • 1 cibula nasekaná
  • 2 struciky cesnak nakrajany na male kusky
  • jarna cibulka na drobno nakrajana
  • cerstva koriandrova vnat – nasekana ked nemame nevadi
  • sol, mleté čierne korenie
  • 2 lyzice olej
  • vajicka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 01.09.11 21:10

bento :-), takto si zbytek rýže dělávám docela často, jen si ji nedělám tak krásnou, ale na pánvi smíchám všechno dohromady a smažené vajíčko přimíchám, je to jednoduché a rychlé a hlavně chutné, díky za návod na krásu :-)
Dnes jsem si od oběda schovala schválně, místo klobásky kousek šunky od kosti, trochu zeleniny …, dobrá večeře :-)

Diskuse k receptu Včerejší rýže

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 03.09.11 00:22

Bento, pekna variace na cinskou smazenou ryzi v tomto pripade podle vlastni chute, nebo co je po ruce. Ryzi lze velice dobre zmrazit a takovato vecere je potom bleskurychla. I ti nejlepsi (chef)kuchari se nekdy musi zamyslet nad novym receptem, aby zuzitkovali zasoby.
Cinane se na misto ‚Jak se mate‘ ptaji, ‚uz jsi dnes snedl svoji ryzi?‘ A kdyz uz jsem u tech idiomu, tak zde je jedna cinska moudrost ‚Povidani ryzi neuvari‘ 8-o

Příspěvek upraven 03.09.11 v 21:46

 
cookie123
253 příspěvků 02.09.11 13:13

bento, to nebyla reakci na tvuj přísěvek, to byla rela reakce na glamu, se kterou souhlasím, v tom smyslu, at to tady nencháme upadnout a za recept nebudeme považovat 2 konzervy a pytlík rýže:))) Já jsem psala už od začátku, že se mi toto docela líbí

 
Bento
794 příspěvků 02.09.11 02:59

:oops: Ja neviem ako u vas ale ja ked som vyrastal na Slovensku tak ryza na druhy den aj ked bola v ladnicke skoncila ako zradlo pre sliepky.Je to velka skoda lebo takto "recyklovana " -znovo pouzita ryza je asi jedno z najlepsich jedal azie ,a ked si date Wikipediu je po 15 menami , kazda krajina ma svoju variantu,svoju omacku vajicko vo vnutri alebo na vrchu atd…
Tym ze som zil v Juznej azii mal som skor za vzor tuto verziu na videu,ale tak sikovne z wokom neviem a nemam taky silny plamen, lebo fried rice - vyprazana nie je dusena so zeleninou ako sa robi na Slovensku tak som si to rozdelil aby sa mi to nedusilo… takze cookie 123, pozeraj video az do konca a najprv vyskusaj az potom kritizuj ,a tolko chilli omacky si nedavaj , bude stipat 2× :palec:
http://www.youtube.com/watch?…
Podobne sa robi aj v Japonsku aj ked sa vajicko sa vmiesava do ryze:
http://www.youtube.com/watch?…
Glama , dik za podporu, Danda, ta tvoja vysla uplne super :potlesk:

 
Anitta
521 příspěvků 01.09.11 23:23

Jo Danda, taky podobne s ryzi nakladam… :-D A je skoda, ze „labuznici“ sve dobroty nevyfoti, osobne hledam inspiraci podle obrazku :wink:

 
danda  01.09.11 22:55

Anitta, tu typickou smaženou rýži si dělám pokaždé na jedné pánvi, dnes jsem namazala víc, ale zase to vypadalo na talíři lépe :-), je to takové rýžové chow mein :-P , rozšířené po celém světě, revitalizace staré okoralé zbylé rýže s dokonalou chutí :-)

 
Anitta
521 příspěvků 01.09.11 22:34

Nahodou, Danda, jestli ta posledni fotka je tvuj vytvor, tak to vypada krasne, a kdyz to vajicko umichas na okraji panve a pak smichas s ryzovou smesi, (oni tu ryzi se zeleninou shrnou na jeden konec panve a na druhem konci delaji vajicko) mas temer typickou fried rice :-D

 
zébulon  01.09.11 22:29

Ano, někdy je dobré to říct takhle explicitně - Bento, kvůli tobě (možná bych mohla napsat i „jen kvůli tobě“) sem stojí za to chodit. Díky za všechny krásné recepty!

 
danda  01.09.11 21:10

bento :-), takto si zbytek rýže dělávám docela často, jen si ji nedělám tak krásnou, ale na pánvi smíchám všechno dohromady a smažené vajíčko přimíchám, je to jednoduché a rychlé a hlavně chutné, díky za návod na krásu :-)
Dnes jsem si od oběda schovala schválně, místo klobásky kousek šunky od kosti, trochu zeleniny …, dobrá večeře :-)

 
Uživatel je onlinecasino
4466 příspěvků 01.09.11 20:40

Admin Labužník.com,
OK :-)

Je dobré vědět, že Kerberos podřimuje jen na čtyři oči. Z vonkajšku to vyzeralo, že kolegyňka se pokouší vrtěti psem :mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 01.09.11 19:09

Tak Tak… Terie a fotit a fotit !!! :-D

 
Terie
66 příspěvků 01.09.11 18:43

Nevděk vládne světu :think: Některým lidem by prospělo méně mluvit a více dělat… Když se podívám na aktivitu rýpalů na Labužníku, rozhodně nevidím takovou snahu jako u Benta, který věnuje svůj čas vaření, psaní receptů a focení - tak proč jeho počínání chcete otrávit takovými /s prominutím/ pindy o bramborách s petrželkou a namazaném krajíci chleba? Raději přidávejte své novátorské recepty a focené vlastní výtvory místo nicneříkajících výlevů…

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 01.09.11 12:27

casino - ale ten recept, o kterém mluvíš, byl smazán z toho důvodu, že byl kompletně zkopírován i s fotkami z těchto stránek.

 
cookie123
253 příspěvků 01.09.11 11:51

Za chvíli se může stát, že tady budou recepty typu chleba s máslem a jako inovace si autor vymyslí, že to má mazat z prava do leva :)

 
glama  31.08.11 19:09

Já si myslím, že zužitkovat smysluplně, esteticky, efektně i efektivně suroviny, které se právě nacházejí v lednici, je někdy docela velké umění..
A pokud je zužitkování takové, jako předvádí Bento, pak tady takový recept rozhodně smysl má.
Naopak konzerva s konzervou je veelmi diskutabilní, zejména tam, kde nejde o smrt z vyhladovění..
Takže bych nesrovnávala..
A dělat zde něco jako Odpadkový koš, jde, myslím, zcela proti smyslu Labužníka. Takové „takyrecepty“ s kulinařením, o které se tu více či méně úspěšně pokoušíme, nemá zgruntu nic společného. Navíc, pokud tu již srovnatelné recepty, ale vyšší kvality, z čerstvých surovin, dávno jsou..
Pokud je tak ale někdo zvyklý jíst, prosím.. raději ale v soukromí domova.. Není třeba adorovat..
:mrgreen:

 
Uživatel je onlinecasino
4466 příspěvků 31.08.11 18:37

Poté, co jsme zde mnozí včééra rozcupovali Zeleninovou rýži s masovou konzervou až tak, že muselo být vymazáno, tak se Bento ani nemohl zachovat jinak.
Na druhou stranu, kdyby se smázly všechny recepty á la JAK VYČISTIT LEDNIČKU, tak tu bude na Labu díra jak Brno.
Kdysi jsem navrhoval, zřídit zde KOŠ, kam by bylo lze „odložit“ (jak z vlastní vůle, tak z moci úřední) kontroverzní recepty. Možná bychom se potom občas podívali za sebe a řekli s B. Streisand: Hmmm, i TAKOVÍ JSME BYLI :think:

Příspěvek upraven 31.08.11 v 18:39

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 31.08.11 17:44

Bento moc prosím, vložené recepty nemaž - jsou zajímavé a to, že se nezdají jednomu - neznamená, že dalších x lidí je neocení. Názor je jako zadek, každý má nějaký 8-)

 
jolana
5064 příspěvků 31.08.11 16:34

Vymazane vymazeme a co bolo vymazane naspat…Bento, keby som mali vsetko mazat co sa komu nepaci, tak uz ani nas nebude a nielen na Lab…ale aj na povrchu zemskom.. :mrgreen:

 
glama  31.08.11 16:22

Bento, škoda, žes vymazal…
Recept byl příkladem, že i včerejší zbytky se dají zužitkovat kulinářsky - chutně a esteticky.. :think:

 
Bento
794 příspěvků 31.08.11 16:17

:lol: venezia, mas uplne pravdu , uz je vymazane :wink: pridaj sama tvoj vytvor

 
venezia
41 příspěvků 31.08.11 14:11

ANO? ANO? ANO! Zakázat Babicu! To se mně z celého receptu líbí nejvíc, protože když si spočítám finanace na tento, trochu spatlaný recept, tak to raději brambory s petrželkou.

 
Bento
794 příspěvků 30.08.11 13:52

Da sa robit aj „neformalna verzia“ vajicko sa pokraja a mame lacnu "fried rice "- vyprazanu ryzu.
PS:
Vazne takato ryza sa klasicky robi na ranajky v azii , a naozaj sa pouziva obschnuta ryza od vecere, to iste ako v Cechach na Slovensku sa nevyhadzuje chleba od vcerajska :wink:

Příspěvek upraven 30.08.11 v 13:57

 
Bento
794 příspěvků 30.08.11 13:40

:lol: cookie 123 mas uplne pravdu :twisted: , za tie iste peniaze, aj ked to nema honosne meno sa tiez da „zbuchat“ pekne vyzerajuce jedlo - a sam si pochvalim este to chuti aj dobre… skoro ako z restiky ked tam pridame trosku MSG ( Vegetu alebo rozmagame Maggi kocku ).

 
cookie123
253 příspěvků 30.08.11 13:26

to už začíná vypadat jako recept:))) Já nechtěla být jedovatá, ale slečna tam měla puvodně ryzoto:)))Proboha, kdy se národ naučí, že všechno, kde je rýže s něčím není rissoto, maso na nudličky nemusí být nutně „čína“. Dneska se dá sehnat vše, jen nebýt líní projít v supermarketu různé sekce, pokud už nemáme možnost, jako ve velkých městech, nakupovat v autentických obchodech. A zakázat Babicu

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Květáková polévka Květáková polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz