Recept Vávrovic grilovací marináda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vše smícháme dohromady :o) Medu nedávejte více, jedna lžíce je dostatečné množství na půl kila masa. Nakládané maso marinujeme asi 2 dny. Doporučuji nakládat kuřecí maso, jelikož vepřové se dělá déle a 1) chuť medu tolik nevynikne 2) med se na grilu trochu připaluje, proto se doporučuje kuřecí jelikož je rychle hotové. Vepřové steaky by nebyly dostatečně propečené Poznámka: Pokud Vám zůstane marinované maso z grilování, dejte jej do misky s víčkem a zamrazte. V pohodě vydrží měsíc zamražené, a kdykoli vám přijde nečekaná návštěva, vytáhnete misku z mrazáku, necháte v mikrovlnce nebo umyvadle s vlažnou vodou rozmrazit a můžete grilovat. My máme vždycky jednu misku s mraženou dobrotou v záloze :oDDDD

Recept je z kategorií: Marinády

Nahlásit recept

  • 10.07.04 vloženo
  • 29757x zobrazeno

Ingredience

  • na 1000g kuřecího masa:
  • 3 lžíce sojová omáčka
  • 1 lžíce medu
  • hooodně lisovaného česneku
  • 3 deci černého piva
  • 1/2 balení gyros koření
  • 1/2 balení grilovacího koření
  • 3 deci oleje

Doporučená příloha

  • krajíc chleba a šopský salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vávrovic grilovací marináda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vávrovic grilovací marináda

Kopretinko, díky za skvělý recept. Maso jsem v pátek naložila a v sobotu ugrilovala. Bylo to VYNIKAJÍCÍ !!! Opravdu vřele doporučuji.

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vávrovic grilovací marináda

Kopretinko, mockrat dekuji za informaci o mnozstvi cesneku. Budu zkouset na veprovych kotletkach pro manzela a ja zkusim kureci prsicka. Jeste jednou moc dekuji.

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vávrovic grilovací marináda

Yvettko,
na kilo masa dávám paličku česneku až dvě. Na kuřecí maso stačí jedna. Ale když se dá víc, vůbec to masu neuškodí :oD

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vávrovic grilovací marináda

Kopretinko, dekuji za rodinny recept marinady. Vypada skvele, co nevidet vyzkousim. Ale prosim kolik to je hoooodne lisovaneho cesneku. Jedna hlavicka cesneku nebo 5-6 strouzku. Ja vim, ze zalezi na velikosti, ale prosim priblizne mnozstvi, vsak vis, ze jsem popleta. Dekuji.

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vávrovic grilovací marináda

Toto vyzerá veľmi dobre. Dávam do obľúbených receptov a v blízkej dobe vyskúšam. :-)

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vávrovic grilovací marináda

Kroketko víš jak to říká Petík :o) To maso je tak dobré jen proto, že ho griluje on :oDDDDDDDDD

Kroketka
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vávrovic grilovací marináda

Z vlastní zkušenosti můžu tento recept jenom doporučit !!! Tohle masíčko jsem jedla přímo u zdroje - Kopretinky,griloval její manžel a musím říct,že to bylo absolutně skvělé.
Dík,Kopretinko,už jsem si to „šoupla“ mezi oblíbené recepty :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz