Recept Vatovec (pýchavka obrovská) na cibulce

DanaJ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pýchavky a lesní houby osmahneme na cibulce a dusíme s bobkovým listem a snítkou rozmarýny. Osolíme, opepříme a když jsou houby měkké, vlijeme kelímek kysané smetany. Omáčku chvilku povaříme a podáváme. PS: Velice mě tento pokrm překvapil svou žravou neobvyklou jemností a lesně svěžím aroma na jazyku.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 15.10.07 vloženo
  • 25913x zobrazeno

Čas přípravy

  • do 30 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Pýchavka velikosti dvou tenisků i trošku větší
  • 2 středně velké lesní houby - nejlépe hřibovité i bedla, růžovka či hlíva by šla, ale těch o trochu víc (jsou takové výrazně houbové a dají tomu tu správnou chuť, hlavně nenahrazovat žampionem a ani liškami)
  • 1 větší cibule
  • 1 větší bobkový list
  • 1 větší snítku rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • kelímek kysané smetany (250ml, šlo by i 200, ale míň ne).

Doporučená příloha

  • Podáváme na maso nebo jen tak k těstovinám.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vatovec (pýchavka obrovská) na cibulce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz