Recept Vatovec (pýchavka obrovská) na cibulce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pýchavky a lesní houby osmahneme na cibulce a dusíme s bobkovým listem a snítkou rozmarýny. Osolíme, opepříme a když jsou houby měkké, vlijeme kelímek kysané smetany. Omáčku chvilku povaříme a podáváme.

PS: Velice mě tento pokrm překvapil svou žravou neobvyklou jemností a lesně svěžím aroma na jazyku.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.07 vloženo
  • 14742x zobrazeno

Čas přípravy

  • do 30 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Pýchavka velikosti dvou tenisků i trošku větší
  • 2 středně velké lesní houby - nejlépe hřibovité i bedla, růžovka či hlíva by šla, ale těch o trochu víc (jsou takové výrazně houbové a dají tomu tu správnou chuť, hlavně nenahrazovat žampionem a ani liškami)
  • 1 větší cibule
  • 1 větší bobkový list
  • 1 větší snítku rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • kelímek kysané smetany (250ml, šlo by i 200, ale míň ne).

Doporučená příloha

  • Podáváme na maso nebo jen tak k těstovinám.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vatovec (pýchavka obrovská) na cibulce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz