Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Katka_H02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Obměna(zásadní) šlehačkové bábovky, co stojí za zmínku. Výsledkem je tmavá, šťavnatá, voňavá bábovka. Jediná její vada je, že má sklony se připálit, kvůli sirupu a rozinkám.
Smícháme sypké přísady, přidáme na plátky nastrouhané oloupané jablko, rozinky,vajíčka a nakonec šlehačku smíchanou s datlovým sirupem (tato směs je moc dobrá samoo sobě). Mícháme do hladka. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme na cca 175 stupňů asi 40 minut. Hlídáme, ráda se připaluje. Po upečení ledujeme polevou. (Na polevu smícháme cukr s horkou vodou a ochucovadlem). Popřípadě maskujeme mírné připálení čokoládovou polevou :-) Jablko strouhané na plátky vypadá v řezu moc hezky.
Recept je z kategorií: Bábovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Variace na šlehačkovou bábovku
nevím, jak na Slovensku, ale v českých zemích např.:
http://www.countrylife.cz/…country-life
http://www.majoranka.cz/…io-500g.html
http://www.biosfera.cz/…/produkt/cz/
stále je to však výrobek fy. Country Life
Příspěvek upraven 26.10.10 v 22:44
17 příspěvků 25.10.10 20:34
Nuz datlovy sirup som este ani nevidela, kde ho zozeniem?