Recept Vařený kečup

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rajčata, jablka, papriky, feferonky a cibuli rozemeleme. Nic neloupáme, nezbavujeme jádřince, protože na závěr vše propasírujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme. Buď 2 hodiny, potom přepasírujeme a vaříme ještě hodinu - při tomto postupu je kečup jemnější. Nebo vaříme 3 hodiny, přepasírujeme a hned dáváme do lahviček - kečup je hrubší. Používá se na špagety, jako přísada do šťávy pod prudce dělaná masa, přidává se na ochucení gulášů, do různých pizz, hamburgerů, v poslední době i v řadě případů, kde se používala hořčice.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 04.10.02 vloženo
  • 9852x zobrazeno

Ingredience

  • 1250 g (kilo a čtvrt) rajčat
  • 250 g cibule
  • 2 dl 8 procentního octa
  • 1 polévková lžíce soli
  • 10 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 130 g krystalového cukru
  • 2 feferonky nebo na špičku nože čili koření
  • 2 větší jablka
  • 1 - 2 papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vařený kečup

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vařený kečup

ivan14
69 příspěvků 9.9.11 13:40

Já jsem někde našel - a vyzkoušel - jiný recept: rozvařit samotná rajčata pod pokličkou a nechat mírně vychladnout. Přecedit - ne pasírovat! - přes cedník. Teprve samotnou dužinu propasírovat. Odpadne zdlouhavé zahušťování a barva je bezvadná. Teprve z tohoto protlaku dělati kečup (nebo zavřit/zamrazit jako sólo protlak). A přecezená nebarevná šťáva? Trochu cukru, trochu soli, po pár kapkách citronu a worcesteru, nejjemněji nasekanou zelenou nať, nejlépe celerovou. Životabudič! :-)

izak
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vařený kečup

Barva domácího kečupu bývá mdlá, přece jen ten kupovaný je červenější.
Dělávala jsem domácí kečup, vždy vyšel oranžovohnědý odstín, až mi kamarádka poradila přidat k surovinám červenou řepu. Jedna menší bulva červené řepy na cca 1,5-2 kg rajčat, od oka. Oloupanou řepu uvařit s rajčaty a pomlít (rozmichovat). Skvělé!! Na chuti nic nezkazí, ale barevně velmi pomůže.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz