Recept Vařený chřest s holandskou omáčkou
Ifanka Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Je tu opět sezóna chřestu a tak jsem připravila naše oblíbené nedělní jídlo.
Postup
Nejprve očistíme chřest. Od půlky dolů škrabkou oloupu a zhruba 2/3 vrchní části jdou na pařák nebo do speciálního vysokého hrnce na chřest, kde košíček stojí ve vodě s trochou cukru a vody...než se nám po cca 5-7min.uvaří, připravíme rychlou holandskou omáčku, bez které by to nebylo ono. Do skleněné misky dáme 3 žloutky a začneme šlehat. Miska je položená nad páru v menším kastrůlku. Voda by se neměla moc vařit, jen pobublávat, abychom nevytvořili míchaná vejce! Po chvilce přidáme estrag.ocet a opět šleháme. Pak začneme pomalu přilévat rozehřáté máslo a opět šleháme, až bude omáčka lesklá a hladká. Odstavíme a zakápneme šťávou z citrónu, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Přelijeme přes chřest uvařený al dente.
- 20.04.15 vloženo
- 3181x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min i s přípravou chřestu
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 500g chřestu (zelený nebo bílý)
- 4 kostky cukru, sůl, voda
- na holandskou omáčku:
- 3 žloutky
- 125g rozpuštěného másla
- 2-3 PL estragonového octa
- citronová šťáva
- sůl, černý pepř
- k tomu:
- kuřecí maso
- vařený brambor
Doporučená příloha
drůbeží maso s bylinkami udělané jen na sucho na pánvi a vařený brambor, ztracené vejce
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vařený chřest s holandskou omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vařený chřest s holandskou omáčkou