Recept Vařené uzené koleno

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vařené uzené koleno

Postup

Uzené koleno očistíme od zbytků štětin a jiných nečistot a na třech místech prořízne­me ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe pro­vaří a má příjemnou jemně pi­kantní chuť, také polévka po vaření je chutnější. Vše dáme do papiňáku, zalijeme studenou vodou a vaříme 60-80 minut (podle toho, jestli jsme zvyklí mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti). Po uvaření maso vyndáme, hrubě i s kůží naporcujeme na mísu (viz obrázek), nebo klade­me přímo na talířky. Vhodné jako teplé občerstve­ní i pro pozdnější (třeba silvest­rovskou) večeři.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 94168x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 střední uzené syrové kole­no
  • 1/2 kostky masoxu
  • 1 menší cibule
  • 3-4 kuličky nového koření
  • 20 kuliček pepře
  • 1 středně velký strou­žek česneku.

Doporučená příloha

  • různé druhy hořči­ce, strouhaný křen, kysané zelí, chléb, pečivo, pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 13.2.22 06:13

Bez Masoxu. Varila som v obyčajnom hrnci, pokiaľ mäso nebolo mäkké tak, že sa oddeľovalo od kosti. Mäso je šťavnaté, výborné.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

daduuja 22.2.19 18:37

Bez masoxu.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vařené uzené koleno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vařené uzené koleno

gabi
551 příspěvků 8.2.09 06:33
Re: Vařené uzené koleno

presne takto varim kazde udene maso, ovsem bez masoxu…maso najprv povarim 10-15 minut a vodu vylejem, nalejem cerstvu, pridam koreniny, cibulku a cesnak a pomaly necham pobublavat podla potreby kym sa maso neuvari…maso necham vo vyvare vychladnut…vyvar nepouzivam, pretoze to uz nie je ako kedysi, ked bolo udene maso naozaj iba nasolene a vyudene maso…dnes je v tom mase hotovy chemicky koktail

Sylvie
2302 příspěvků 8.2.09 05:28
Re: Vařené uzené koleno

Bezva nápad s tím naříznutím, maso jsem ale málo osolila, tak příště. S bramborovou kaší a čočkovou polévkou to byl skvělý oběd

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

Pepíčku, uhodil jsi u mne na správnou strunku. Myslím si že to bude ono na můj zubožený žaludek. Jenom nevidím obrázek. Ale možná že je závada na mém přijímači. :-))))

ogroats
64 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

Já to dělal tak, že jsem tu vodu po deseti minutách varu všechnu vylil a nahradil novou vařící vodou a pak teprve pokračoval v papiňáku. Zlikviduje se tím dost sanytru (dusitanů? dusičnanů?) a má to pak lepší, ne tolik slanou, chuť. Prej to má bejt zdravější, haha!

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

…ne že bych neuměl uvařit koleno (skvělé je, když se po naporcování uzavře do grilovácí mřížky a ještě se nechá pár minut opékát nad plamenem), ale kde je obrázek? - sliny mi tečou jen polovičním proudem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz