Recept Vařené uzené koleno
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Uzené koleno očistíme od zbytků štětin a jiných nečistot a na třech místech prořízneme ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe provaří a má příjemnou jemně pikantní chuť, také polévka po vaření je chutnější. Vše dáme do papiňáku, zalijeme studenou vodou a vaříme 60-80 minut (podle toho, jestli jsme zvyklí mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti). Po uvaření maso vyndáme, hrubě i s kůží naporcujeme na mísu (viz obrázek), nebo klademe přímo na talířky. Vhodné jako teplé občerstvení i pro pozdnější (třeba silvestrovskou) večeři.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
- 94168x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 střední uzené syrové koleno
- 1/2 kostky masoxu
- 1 menší cibule
- 3-4 kuličky nového koření
- 20 kuliček pepře
- 1 středně velký stroužek česneku.
Doporučená příloha
různé druhy hořčice, strouhaný křen, kysané zelí, chléb, pečivo, pivo.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku13.2.22 06:13
Bez Masoxu. Varila som v obyčajnom hrnci, pokiaľ mäso nebolo mäkké tak, že sa oddeľovalo od kosti. Mäso je šťavnaté, výborné.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviDiskuse k receptu Vařené uzené koleno
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vařené uzené koleno
551 příspěvků 8.2.09 06:33
presne takto varim kazde udene maso, ovsem bez masoxu…maso najprv povarim 10-15 minut a vodu vylejem, nalejem cerstvu, pridam koreniny, cibulku a cesnak a pomaly necham pobublavat podla potreby kym sa maso neuvari…maso necham vo vyvare vychladnut…vyvar nepouzivam, pretoze to uz nie je ako kedysi, ked bolo udene maso naozaj iba nasolene a vyudene maso…dnes je v tom mase hotovy chemicky koktail
2302 příspěvků 8.2.09 05:28
Bezva nápad s tím naříznutím, maso jsem ale málo osolila, tak příště. S bramborovou kaší a čočkovou polévkou to byl skvělý oběd
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, uhodil jsi u mne na správnou strunku. Myslím si že to bude ono na můj zubožený žaludek. Jenom nevidím obrázek. Ale možná že je závada na mém přijímači.
64 příspěvků 25.1.09 03:43
Já to dělal tak, že jsem tu vodu po deseti minutách varu všechnu vylil a nahradil novou vařící vodou a pak teprve pokračoval v papiňáku. Zlikviduje se tím dost sanytru (dusitanů? dusičnanů?) a má to pak lepší, ne tolik slanou, chuť. Prej to má bejt zdravější, haha!
…ne že bych neuměl uvařit koleno (skvělé je, když se po naporcování uzavře do grilovácí mřížky a ještě se nechá pár minut opékát nad plamenem), ale kde je obrázek? - sliny mi tečou jen polovičním proudem.