Recept Vařené rybí filé se studenou omáčkou (pro Ryby)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Filé nakrájíme na čtyři porce, zakapeme je citrónovou šťávou a necháme v chladnu půl hodiny odležet. Cibuli a česnek oloupeme a s okurkou rozsekáme, přidáme k majonéze, dochutíme citrónovou šťávou a pepřem, promícháme s opláchnutými, osušenými a nadrobno nakrájenými natěmi. Filé vložíme do vroucí osolené vody a zvolna 20 minut vaříme, poté je vyjmeme, necháme okapat, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Čerpáno z časopisu Praktická žena (3/1997).

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 04.02.06 vloženo
  • 4776x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g bílého rybího filé
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 sterilovaná okurka
  • 200 g lehké majonézy
  • čerstvě mletý pepř
  • kopr
  • petrželka.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vařené rybí filé se studenou omáčkou (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vařené rybí filé se studenou omáčkou (pro Ryby)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vařené rybí filé se studenou omáčkou (pro Ryby)

Pan Štěpnička doporučuje ve své kuchařce rybu při vaření hodně osolit, a to na 4 - 5 l vody 180 - 200 g soli! Tj. např. na 2 pstruhy dát 2 vody a na toto množství asi 100 g soli, což jsou 2 plné polév. lžíce. Pokud se budou vařit menší porce, můžeme snížit množství soli až na polovinu a zase pokud budeme vařit větší rybu, např. plněného tříkilového lososa např. 15 l vody dát tam půl kila soli. Zní to hrozně, ale od přečtení tohoto doporučení jsem to několikrát vyzkoušela a od té doby mi vařené ryby opravdu chutnají. Další důležitá rada je, že rybu je třeba vařit velmi volným varem, tzv. tahem, tj. uvést do varu, stáhnout plamen a nechat rybu jen táhnout.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz