Recept Vařené masové taštičky

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vařené masové taštičky

Postup

Vypracujeme nudlové těsto, necháme ho chvíli odpočinou (15 min pod nahřátým kastrůlkem), rozválíme na placku a necháme ji 30 min oschnout. Připravíme se náplň, rozehřejeme špenát a spolu s mletým masem ho asi 20 min povaříme. Náplň zchladíme, přidáme vymačkanou žemli, vejce, petrželku, sůl a koření. Nádivka se plní do čtverců z nudlového těsta cca 10x10 cm. Takže to jsou pořádné tašky. Slouží jako vložka do polévky, povaří se ve vývaru 10 min, dokud nevyplavou. Poprvé jsme je ochutnali u mé prapratety v Neu Ulm, prodávají se tam i jako polotovary s různými náplněmi. Německy snad Maultaschen, ale nejsem si tak úplně jistá. Možná mi poradí "mrtvola." Když jsem jí dostala na talíř, vyděsila jsem se, proč se v čirém vývaru leskne kus tlustého masa. To jsem byla ještě 18ti letý tele.

Recept je z kategorií: Polévkové zavářky

Nahlásit recept

  • 20.10.08 vloženo
  • 7651x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 60 min + doba na

Ingredience

  • Na nudlové těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • trochu vody.
  • Na náplň:
  • 250 g mraženého špenátu
  • 250 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 žemle na kostičky, namočená v mléce
  • zelená petrželka
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:14

Velmi zajímavé. Na uvedené množství náplně mi stačilo těsto ze dvou vajec. Chuťově je to výborné, zato estetika dost pohořela, ale to je jistě praxí. Výhoda je, že ani protržená taštička (spíš polštář) se nerozeběhne po polévce, ale drží pohromadě. Ta velikost je trochu moc. Čtverec 10×10cm se v polévce navaří na 13×13, takže se nevejde do hrnce, zvlášť když se jich tam má vejít osm. Tím mi vznikly různé patvary, nic úhledného to nebylo. Jedna taška je na dvě porce polévky a do talíře se celá nevejde. Takže bych začal na míře 5×5. Druhou várku jsem udělal jako ravioli ve formičce na led a až je z ní dostanu ven, tak se uvidí, jak obstojí v polévce. Každopádně mi ta zavářka většinu polévky zblajzla, chce to vařit ve větším množství. Ale přesto vynikající.

Odkaz na uvaření

toffo 8.3.12 19:24

Schwäbische Maultaschen

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Vařené masové taštičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vařené masové taštičky

toffo
244 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vařené masové taštičky

Děkuji a opravuji. Ale hlavně si to zapamatuju.
Ke studiu němčiny se vracím po sedmnácti letech a jsem rozhodnutá naučit se konečně jeden jazyk pořádně.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vařené masové taštičky

Milá toffo, je to přesně tak, jen bez toho „d“ uprostřed. Maul je německy pusa, ale spíš tlama či huba, také dršťka. A Markéta Pyskatá byla originálním jménem Margarette Maultasch. Třeba se ty taštičky jmenují po ní ;).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz