Recept Vařené hovězí se zelím a brambory
ocal Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Maso rozdělíme na tři díly, osolíme a potřeme ze všech stran prolisovaným česnekem - zhruba 4 stroužky, zbylé 2 necháme do omáčky. Dáme do lednice na 1 hod odležet. Do hrnce si připravíme litr vody, bujon, 2 cibule a skořici. Podle chuti dosolíme. Přivedeme do varu a postupně vkládáme vždy po jednom kuse masa. Nesmí nám voda přestat vřít, maso by nebylo šťavnaté. 1/2 hod vaříme zprudka, pak snížíme teplotu a tzv. táhnem, až bude maso vařené. Vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostky. V jiném hrnci si rozpustíme 2 PL sádla přidáme 2 PL mouky a uděláme si tmavší jíšku. Přilijeme vývar, provaříme a zredukujeme na patřičnou hustotu. Omáčka by neměla být příliš řídká. Ke konci přidáme pepř a prolisovaný česnek. Pokrájené maso vložíme do omáčky, promícháme a chvilku povaříme. Hlávkové zelí nakrájíme na jemno. Cibule s kmínem osmažíme na 1 PL sádla do zlatohněda, přidáme zelí a podlijeme vodou. Vaříme, až je zelí hotové. (Nepřevařit). Dochutíme solí, cukrem a octem, každý podle své chuti. Ke konci zahustím strouhaným bramborem. Provařím a hotovo.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 10.03.11 vloženo
- 5794x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg hovězí krk
- 4 střední cibule
- 6 stroužků česneku
- 5 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- sůl
- hladká mouka
- 1/2 KL mletý pepř
- cukr
- ocet
- kmín
- 1 kostka hov. bujonu
- kousek skořice v celku (asi 1/2 tyčinky)
- sádlo
- 1 střední hlávka bílého zelí
- 1 kg brambor
Doporučená příloha
Vařené brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vařené hovězí se zelím a brambory
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vařené hovězí se zelím a brambory
Omáčky s vařeným hovězím mám velmi rád…, ale k česnekové ještě zelí (české)?

No, jak občas píše Alis: Vše je v hlavě
Nebo, že by šlo o „Zábavný recept“