Recept Vařené hovězí se zelím a brambory

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso rozdělíme na tři díly, osolíme a potřeme ze všech stran prolisovaným česnekem - zhruba 4 stroužky, zbylé 2 necháme do omáčky. Dáme do lednice na 1 hod odležet. Do hrnce si připravíme litr vody, bujon, 2 cibule a skořici. Podle chuti dosolíme. Přivedeme do varu a postupně vkládáme vždy po jednom kuse masa. Nesmí nám voda přestat vřít, maso by nebylo šťavnaté. 1/2 hod vaříme zprudka, pak snížíme teplotu a tzv. táhnem, až bude maso vařené. Vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostky. V jiném hrnci si rozpustíme 2 PL sádla přidáme 2 PL mouky a uděláme si tmavší jíšku. Přilijeme vývar, provaříme a zredukujeme na patřičnou hustotu. Omáčka by neměla být příliš řídká. Ke konci přidáme pepř a prolisovaný česnek. Pokrájené maso vložíme do omáčky, promícháme a chvilku povaříme. Hlávkové zelí nakrájíme na jemno. Cibule s kmínem osmažíme na 1 PL sádla do zlatohněda, přidáme zelí a podlijeme vodou. Vaříme, až je zelí hotové. (Nepřevařit). Dochutíme solí, cukrem a octem, každý podle své chuti. Ke konci zahustím strouhaným bramborem. Provařím a hotovo.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 10.03.11 vloženo
  • 4685x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hovězí krk
  • 4 střední cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 bobkových listů
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1/2 KL mletý pepř
  • cukr
  • ocet
  • kmín
  • 1 kostka hov. bujonu
  • kousek skořice v celku (asi 1/2 tyčinky)
  • sádlo
  • 1 střední hlávka bílého zelí
  • 1 kg brambor

Doporučená příloha

  • Vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vařené hovězí se zelím a brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vařené hovězí se zelím a brambory

casino
4492 příspěvků 10.3.11 21:51

Omáčky s vařeným hovězím mám velmi rád…, ale k česnekové ještě zelí (české)?
No, jak občas píše Alis: Vše je v hlavě :-)
Nebo, že by šlo o „Zábavný recept“ :wink:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz