Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník klasik02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dáme vařit hlavy a ořez s kořením a solí.Než se uvaří,což netrvá dlouho,usmažíme v hrnci který bude určen pro finální přípravu polévky na másle(tuku) drobně nakrájenou cibuli dorůžova.Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu,předem namočené,vymačkané houby a krátce podusíme.Zalejeme přecezeným vývarem a vaříme do měkka.Během vaření obereme maso z hlav a společně s překrájenými vnitřnostmi přidáme do vařící se polévky.Připravíme si z mouky a másla zásmažku,polévku zasmažíme,dosolíme a popřípadě doplníme vřelou vodou do požadovaného množství.Na závěr zavaříme nudle nebo je přidáme předem zvlášť uvařené v mírně osolené vodě. Množství surovin je orientační a lze jej libovolně měnit podle toho,jaké množství polévky vaříme a jak ji chceme mít hustou.Všechny ingredience je ale nutné zachovat. Já každoročně vařím několik hrnců této polévky pro rodinu a rodiny mých dětí.Je tak trochu netradiční(možná) ale asi nejchutnější ze všech rybích polévek a navíc si na ni pochutnají i lidé,kteří rybí polévky normálně nejedí.Doporučuji vyzkoušet a budete mile překvapeni její lahodností.
Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
23.12.13 17:34
Zdravím všechny,
právě jsem ji dovařil a říkám zcela upřímně, že lepší jsem ještě
neuvařil a to je mi 63. Jen drobná úprava - přidal jsem kostku
zeleninového bujónu.
Díky a krásné Vánoce.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vánoční sváteční rybí polévka
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Houby, nudle a hřebíček také nedávám, ale knedlíčky to ano, ty musí být.:-))
Jo, hřebíček mi unikl, ten nedávám taky.
Jen místo houstiček smažím kostičky chleba, tak nějak mi to s ním chutná víc.
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Od autora, který má nick „klasik“ bych „netradiční“ rybí polévku nečekal (ale věřím mu, že je dobrá). Snad najdu někdy odvahu to risknout - ne na Vánoce, co kdyby náhodou…U nás je jako u blancy.xy, jen ještě trochu krupice (hlavně když se množství jiker limitně blíží 0).
Dělám ji jako Mánek, bez hub, nudlí a hřebíčku, ale přidávám špetku muškátového květu a každý si dá podle chuti na másle osmažené kostičky housky. Všem moc chutná (já ji nejím).
Můžu potvrdit, kromě hub a nudlí používám stejné suroviny.
Jenom bych doporučil použít opravdu máslo, s těmi náhražkami to nikdy není ono!