Recept Vánoční glögg jednoduše a přitom velmi chutně
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
V kastrolku smícháme víno, vermut a cukr. Přidáme skořici, hřebíčky a zázvor. Zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme! Necháme vychladnout a přes noc uložíme do ledničky. Druhý den scedíme, koření vyhodíme a tekutinu ohřejeme. Horký nápoj nalijeme do sklenic s zasypeme drcenými mandlemi.
Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje
- 21.11.07 vloženo
- 6787x zobrazeno
Ingredience
- 700 ml červeného vína
- 300 ml červeného vermutu
- 150 g cukru
- kousek čerstvého, oloupaného zázvoru
- 8 ks hřebíčků
- kousek celé skořice
- drcené mandle na posypání
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vánoční glögg jednoduše a přitom velmi chutně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vánoční glögg jednoduše a přitom velmi chutně
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky miluju svařáček - a dle nějakého časopisu ho dělám podobně - nejdříve nasucho opražím koření (hřebíček, skořici, badyán) až se rozvoní, pak na to nasypu cukr a nechám lehce zkaramelizovat, naleju víno a zahřívám a v druhém hrnečku prohřeju sekané mandle a rozinky v rumu - kolik kdo snese a pak to do skleniček smíchám - jmenuje se to námořnický svařák a je to móóóóóc dobré.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo a píšou tady, že tento nápoj má původ v 16. století. Tak až ho budete popíjet, přeji příjemný historický přenos do opojné renesanční doby…:-) B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem si právě otevřela glögg zakoupený v Ikea, když už hoří ta třetí svíce na adventním věnci…
Koukám na láhev a podle etikety tam patří navíc ještě vanilka, kardamon a pomerančová kůra.
Jsem líná to ohřívat, zastudena (pokojová teplota) je také fajn, a jelikož děti spí, jdu k tomu stylově balit dárky.
Tak prozatím dobrou noc. B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to je super! Vyzkouším co nejdříve, třeba překonám manželův…:-)
Akorát ho to potom naučím, protože svařák, kafe a čaj jsou jediné okamžiky, kdy zabloudí ke sporáku (kromě toho, když jde ochutnávat přímo z hrnce, ovšem
Tak aby potom i výroba svařáku nezbyla na mě…
2453 příspěvků 25.1.09 03:43
jednu fiintu na svařák má můj muž - nejdřív udělá karamel, pak ho přelije vodou, přidá rozkrájený pomeranč i skouskem kůry a po rozpuštění karamelu a po vzevření (? divné slovo, no prostě, až to začně vařit), teprv přidá víno a jen prohřeje, nevaří. Plus rozinky, mandle, jak je libo. Kapka nečeho ostřejšího na vylepšení chuti nezaškodí.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Buraci, díky za tip. Rozinky určitě přidám.
Teď manžel udělal svařák do termosky, že si pustíme film, ovšem začal telefonovat a v kuchyni to vařilo jak prádlo, bublalo, prskalo…:-). Takže se nám nejspíš odpařil všechen alkohol, ale nevadí, pohodička bude i tak.
On dělá skvělý svařák, nechce mi prozradit jak, že to je tajemství, ale vím, že kromě obvyklého koření přidává badyán, pomerančovou kůru, citrón a podezírám ho, že tam cmrdne i něco kapku ostřejšího…:-)
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Do gloggu je jeste dobre pridat hrst rozinek, nekdy davam i jablicko nakrajene na kousky, to je pak dobrota, kdyz to clovek vybira lzickou:-) Vzhledem k tomu, ze nase rodina holduje zavodum psich sprezeni, tak jsem se i tu zimu musela naucit mit rada, a ten svarak mi v tom moc pomaha:-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
svařák a glögg jsou na zimě to nejlepší…:-)
A pozorování sněhu z teplého bytu nebo chaloupky přes okenní sklo. A spousta zapálených svíček, doma útulno…
Na nějaké ježdění nahoru na kopec a pak zase dolů a tak dokola mně neužije…:-)
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Bezva. Kvůli těmhle receptům snad začnu mít zimu ráda
.