Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Do mouky vmícháme trochu soli, rozemeneme v ní máslo, přidáme cukr a citrón. kůru, kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru. Vypracujeme tuhé lesklé těsto. Na teplém místě je necháme dobře vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, přidáme do něj vyprané a osušené rozinky a spařené, oloupané a nasekané mandle, opětovně dobře vypracujeme, rozdělíme na 9 dílů, ze 4 dílů upleteme spodní pramen. Vložíme jej na dobře vymaštěný plech a upleteme další díl ze 3 pramenů. Nakonec poslední 2 prameny stočíme do spirály, položíme navrch, všechny konce po obou stranách dobře přimáčkneme, aby se vánočka nerozpletla, pomažeme rozšlehaným vejcem a necháme na teplém místě ještě 1/2 hodiny kynout. Poté ji vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pomalu asi 3/4 hodiny. Pokud by se nám svrchu začínala připalovat, přikryjeme ji alobalem. Upečenou vánočku ještě teplou pocukrujeme a necháme vychladnout.
Recept je z kategorií: Vánočky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vánočka bez vajec